Hírek

Felnőtt Vívó Magyar Bajnokság 2018

Felnőtt Vívó Magyar Bajnokság
Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok – Budapest, 2018. december 20–22.
Idén is igazi vívóünnep az OB: minden versenyzőt megmozgatott hazánk egyetlen összfegyvernemes megmérettetése, a Magyar Bajnokság.

Az egyéni versenyszámokban a PTE-PEAC párbajtőrözői közül senki sem jutott be a legjobb 32 közé az erős mezőnyben. A legjobb helyezést a férfiak versenyében Hoffbauer Márk, a nőkében Öhlmüller Sarolta érte el.

A férfiak bajnoksága 167 résztvevővel startolt el. A selejzetőnapon a csoportfordulóban Hesz Krisztián 2/3, Mátyás Pál 4/2, Hoffbauer Márk 6/0, Rab Attila 3/2, Hardi Ádám 2/3, Plazzeriano Gábor 4/2 győzelem/vereség arányban vívott.
A táblán egyedül Hoffbauer jutott tovább egy 15/7 arányú győzelemmel, majd vereséget szenvedett a 32-be jutás során 15/12 arányban.
Eredmények: Hoffbauer 34., Plazzeriano 72., Mátyás 79., Rab 80., Hardi 103., Hesz 104.

A fegyvernem női versenyén 112 vívó állt pástra. A csoportfordulóban Antonovics Dóra 1/5, Hajdu Réka 2/4, Póka Bea és Tombory Liza 3/3, Miklós Fanni 3/4, Öhlmüller Sarolta 3/2 győzelem/vereség arányban vívott.
A 64-ért Hajdu és Póka összekerültek, utóbbi 9/4 arányú győzelemmel jutott tovább, valamint Tombory Liza 15/11 arányú győzelemmel került fel a 64-es táblára. További győzelmet nem könyvelhettek el a pécsi versenyzők. Helyezések: Öhlmüller 49., Miklós 50., Póka 53., Tombory 54., Hajdu 77., Antonovics 95.

A szombati versenynapon zajlottak a csapatversenyek. A Hajdu, Miklós, Öhlmüller, Tombory alkotta PTE-PEAC női párbajtőrcsapat a 20 induló együttest felvonultató megmérettetésen a 16-ba jutásért a Tapolca VK csapatát sikeresen legyőzte 45/41 arányban, ám a nyolcbajutásért vereséget szenvedett az AVA csapatától 45/27 arányban, így a pécsiek a hátsó táblán a 9–16 közötti helyosztókon szálltak harcba: a lányok nyertek az ÉTC ellen 38/28 arányban, ám a BVSC 2 ellen vesztettek 45/42-re a 9. helyezésért. A 11. helyért is vívtak, ám a találkozón a FLESS bizonyult jobbnak (45/37).

A női párbajtőrcsapat: Miklós, Tombory, Hajdu, Öhlmüller | fotó: pecsivivas.hu

A PTE-PEAC női párbajtőrcsapata az OB-n tehát 20 csapat között a 12. helyezést érte el.

A férfi párbajtőr csapatverseny 25 csapat részvételével zajlott. A pécsi párbajtőrcsapat: Hardi, Hesz, Hoffbauer, Plazzeriano a tábla hatodik helyéről indult a nyolcbajutásért. Az idény kupasorozatán ugyan az ALBA VOLÁN SC öttusázói nem indultak, a tavalyi OB során az akkor Hardi nélkül felálló pécsi második csapat hármasát pont “megtréfálták” a 16 közé jutásért. Idén sikerült revansot venni: az aktuálisan egyetlen, így első számú pécsi csapattá avanzsált hármas a még kadét Hardival kiegészülve 45/40 arányban biztosította létjogosultságát a legjobb nyolc között.
Az elődöntőbe jutásért pedig azzal a BHSE 2-vel kerültek össze, amelyben a két pécsi klasszis – január óta a Budapesti Honvéd SE hivatásos sportolói – Berta Dániel és Peterdi András vitte a prímet. Csapatuk a negyedik helyen végzett, miután “anyaklubjukat” 45/21 arányban leiskolázták.

Az ALBA V. SC elleni győzelemnek Berta és Peterdi is örült, így beálltak egy közös fotóra… | fotó: pecsivivas.hu

A pécsi csapat az 5–8. helyezésekért vívott tovább. Az ötödik helyért vereséget szenvedett a csapat az OMS-TATA ellen (45/32), a hetedik helyért viszont szintén revansot tudott venni a kupaforduló egyik versenyén a PEAC-ot legyőző TAPOLCA VK ellenében, 45/40 arányban.

A Hesz, Hoffbauer, Hardi, Plazzeriano alkotta négyes a hetedik helyen zárta az OB csapatversenyét. A fotón jobbra Danka Sándor, Hardi Ádám mestere | fotó: pecsivivas.hu

Így a PTE-PEAC férfi párbajtőr csapata a legjobb nyolc között – az OMS-TATA után a második legjobb nem fővárosi klubként – a hetedik helyen végzett 25 csapat között az Országos Bajnokságon.

A Vívás Napja alkalmából a Magyar Vívó Szövetség kitüntetésekkel jutalmazta a sportág szereplőit eredményeik, évfordulóik alapján.
A PTE-PEAC vívóedzőjét, Patócs Zsoltot kerek évfordulója apropóján köszöntötte a sportszövetség a péntek esti döntők közönsége előtt.

A sportszüvetségnek fontos az eredményes edzők elismerése | fotó: pecsivivas.hu

Boldog karácsonyt, eredményes új esztendőt a pécsivívás szurkolóinak, támogatóinak!
Hajrá PEAC!