Hírek

BP Bajnokság és bajai emlékverseny

Budapest Bajnokság
Budapest, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 2018. november 10–11.
Az Európai Kadét Körverseny hazai állomása a magyar vívás központjában zajlott a hétvége során. A kadét fiú versenyszámban 224 vívó állt pástra, köztük a PTE-PEAC versenyzői is.
Kovács Andor 3/3, Hardi Ádám, valamint a Balaton VK Pécsett edző vívója, Kovács Alex 4/2 győzelem/vereség aránnyal fejezték be a csoportfordulót.
A 128-as táblán Hardi olasz ellenfelét győzte le 15/13 arányban, ám a 32-be jutásért szerb ellenfele volt a jobb, s nyert 15/13 arányban, így Ádám az 57. helyen végzett. Kovács Alex és Kovács Andor sem jutott be a 64-be, Alex a 90., Andor a 131. helyen végzett a nagyszabású körversenyen.

 

III. Pósta Sándor vívóverseny
Baja, 2018. november 10.
Baja nem csak halászlevéről, de vendégszeretetéről is híres, a Bajai Vívó Sportegyesület versenyeit illetően ez egész biztos. Baja olimpiai bajnokának, Dr. Pósta Sándornak emléket állító versenyük idén rekordlétszámokkal zajlott minden versenyszámban.
A B-kategóriás versenyt az előző évek meghívásos rendszerét elhagyva első ízben szervezték nyílt rendezvényként, így a PTE-PEAC vívói ezúttal minden versenyszámban, több versenyzővel is szerepeltek – nem is akárhogyan, hiszen remek eredményekkel térhettek haza:
összesen kilenc pécsi került a legjobb nyolc közé a különböző versenyszámokban.

A felnőtt férfi párbajtőrmezőnyben indultak a legtöbben, 81 vívó állt pástra. Rab Attila a tavalyi meghívásos versenyen elhozta az aranyérmet, ám ebben ezúttal a Békessy Debrecen kiválósága, Serra Solt megakadályozta, de a remek formában vívó Rab nyakába így is indokoltan akasztották az ezüstérmet.

Rab 2., Hesz 5., Plazzeriano 6. | fotó: pecsivivas.hu

Az eredményhirdetésen még két fekete-fehér vívónak tapsolhattak: Hesz Krisztián az 5., Plazzeriano Gábor a 6. helyen végeztek. Jól szerepelt a szakosztály vezetője, Hoffbauer Márk is, aki a 10. helyen zárt, valamint a még csak újonc Siker Mihály, aki a legnagyobb küzdést mutatta az erős felnőtt mezőnyben: csak a 16 közé jutásért talált legyőzőre, és a 26. helyen végzett.

Klubtársak. Misi (jobbra) derekasan megküzdött a felnőtt mezőnyben | fotó: pecsivivas.hu

 

A felnőtt női párbajtőrözők is végre népesebb mezőnyben mérethették meg magukat: a 41 versenyző pécsi vívói közül ezúttal Miklós Fanni kapott érmet 7. helyezéséért, de többen is a tűz közelébe értek: Tombory Liza a 9., Hajdu Réka a 11., Póka Bea a 17. helyen végeztek. A 32-ben végzett Varga Tímea (22.), és Antonovics Dóra (27.) is.

Ezúttal Miklós Fanni (jobbról a második) képviselte a PTE-PEAC színeit a felnőtt női mezőny legjobbjai között. | fotó: pecsivivas.hu

 

A serdülő fiúk versenyében 44 induló között szerezte meg az 5. helyezést Reuter Ákos, Siker Mihály pedig a 11. helyen zárhatott a serdülők között. Pelle Dániel a 21., Lippai Máté a 24., Puskás Péter a 27. helyezéseket érték el.

Reuter Ákos (jobbról a negyedik) 5. helyezett a serdülő fiúk versenyében | fotó: pecsivivas.hu

A serdülő leányok versenyében 19 vívó küzdött, köztük négy pécsivel, akik nagy összetartást mutattak, hiszen a legjobb nyolc között fejezték be a versenyt. Döntőt vívott Herke Réka, aki ezúttal nem bírt a nála sokkal magasabb s idősebb Meskóval, így ezüstérmet szerzett, Lorch Nikoletta a 6., Doma Zsófia a 7., Bonnyai Tamara pedig a 8. helyért járó érmet vehették át.

Mind a négy pécsi a negyeddöntőben! | fotó: pecsivivas.hu

 

A serdülő versenyszámok pécsi díjazottjai együtt | fotó: pecsivivas.hu

További fotók a versenyről a szakosztály fb-albumában.