Hírek

Trofeo Klagenfurt / MK Budapest

Trofeo Maestro Dario Codarin
Klagenfurt, 2018. október 27.
A kadét (U17) korosztály kupaversenyén masszív, 184 fős mezőny versenyzett Ausztriában. A nyolc magyar versenyző között pástra lépett Hardi Ádám is, Danka Sándor tanítványa. Ádám a csoportkörben egyedül olasz ellenfelétől kapott ki, ám öt győzelmével a rangsor 14. helyéről kezdhette a táblát a 128 között. A mezőny végéről érkező amerikai ellenfél meglepte Ádámot, és a 15/13 arányú végeredmény Ádám kiesését jelentette, aki így a középmezőny élén, a 67. helyen végzett.

Felnőtt Párbajtőr Magyar Kupa
Budapest, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 2018.10.27–28.
A Magyar Kupasorozat második állomása zajlott a hétvége során a főváros első számú vívóhelyszínén.
A 81 fős női párbajtőrmezőnyben Öhlmüller Sarolta képviselte a pécsi színeket. A csoportkörben Saci 5/1 győzelem/vereség aránnyal fejezett, így a rangsor 9. helyéről várta a tábla küzdelmeit. A 64-es táblán a VASAS SC és a BVSC egy-egy vívóját győzte le 15/10, illetve 15/11 arányban. A legjobb nyolc közé ezúttal nem jutott be: Borsody – Öhlmüller: 15/12. Saci így a 11. helyen végzett.
A csapatversenyek napján a férfi csapatkupán a Hesz Krisztián, Hoffbauer Márk, Plazzeriano Gábor alkotta trió képviselte a PTE-PEAC színeit. Az előrejutás az erős, fővárosi klubok uralta mezőnyben nem sikerült, a csapat a nyolcadik helyen végzett. A PTE-PEAC csapata a Magyar Kupa rangsorában továbbra is az első nyolc között, a hetedik helyen áll.