Hírek

Két pécsi ezüst és egy bronz a Magyar Kupafordulón

Junior és Kadét Magyar Kupa Párbajtőr Egyéni -és Csapatverseny I. forduló
Budapest, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 2018. szeptember 21–23.

A junior női párbajtőrcsapat szerezte meg a bronzhelyezést, Hardi Ádám kadét egyéniben hozta el az ezüstérmet, valamint a junior férfi csapat állhatott fel a dobogó második fokára a juniorok és kadétok Magyar Kupafordulójának idényindító állomásán.

Bronzérmes a női junior párbajtőrcsapat a Magyar Kupa Csapatverseny első fordulójában!

A Frei Adél, Kálmán Nóra, Miklós Fanni, Tombory Liza összeállítású csapat a 3. helyen zárt, miután az elődöntőbe jutásért 45/30 arányban legyőzte a veresegyházi VVSK csapatát, a döntőbe jutásért vereséget szenvedett a végső győztes Óbudai Fless csapatától, majd a bronzmérkőzésen 45/38-ra felülmúlta a Tapolca VK együttesét.

Junior csapatbronz a lányoktól! | fotó: pecsivivas.hu

 

Hardi Ádám ezüstérmet szerzett kadét egyéniben!

Danka Sándor tanítványa a 98 fős mezőnyben 4 győzelemmel és 2 vereséggel fejezte be a csoportmérkőzéseket. A táblán első aszójában érdi ellenfelét 15/4 arányban múlta felül a 32 közé jutásért. A 16 közé jutásért 15/9 arányban nyert a BHSE versenyzője ellen, a legjobb 8 közé jutásért pedig a békéscsabai Szabó Bencét 15/13 arányban verte meg. A négy közé jutásért a BVSC vívója, Osman-Touson Maruant 15/9-re kapott ki Ádámtól, míg az elődöntőben a szintén BVSC-s Bálind Bencét ugyancsak 15-9-re győzte le.
A döntőben szintén a Budapesti Vasutas Klub versenyzője várt rá, azonban Kó Benedek ezúttal jobbnak bizonyult Ádámnál.

A boldog ezüsérmes Ádám és mestere, Danka Sándor | fotó: pecsivivas.hu

Hardi Ádám a verseny után:
“A nap elején nem hittem volna, hogy ilyen jó eredmény érek el. A csoportkörben már éreztem hogy jól megy a vívás, ahogyan a tábla asszóiban is. Sajnos a fináléban már fejben és testben is elfáradtam, így sajnos vereséget szenvedtem ellenfelemtől.
Nagyon köszönöm edzőmnek, Danka Sándornak, szüleimnek a támogatást, illetve klubtársaimnak a szurkolást. Hajrá PEAC!”

A versenyen Kovács Andor a 46., Siker Mihály a 97. helyen zárt.

 

Ezüstérmet szerzett a junior férfi párbajtőrcsapat

Második helyen végzett a Baranyai Máté, Deák Szilárd, Hardi Ádám, Merkl Levente összeállítású csapat a junior mezőny számára első ízben kiírt Magyar Kupa csapatverseny első fordulújában.

A tíz csapat alkotta mezőnyben a pécsi kvartett a négy közé kerülésért az Óbudai Fless együttesét magabiztosan, 45/25 arányban győzte le, majd a döntőért folytatott küzdelemben az MTK ellen 45/38 arányban diadalmoskodtak.

A fináléban a BVSC csapata várt a pécsi fiúkra, ezúttal a vasutasok győztek: 45/37.

A junior csapat és edzőjuk, Danka Sándor | fotó: pecsivivas.hu

A kadét lány párbajtőrválogatón a 68 fős mezőnyben egyedül Miklós Fanni jutott a legjobb 32 közé, a 29. helyen végzett. További eredmények: Kálmán Nóra 37., Frei Adél 50., Le Pálma 53., Magda Jázmin 54.

 

Elismerés az utánpótlásnak

A tavalyi idényzáró Magyar Bajnokságon döntős pécsivívók különdíjakban részesültek, amelyeket múlt héten vehettek át a szakosztálytól. A három döntőbe jutott pécsi versenyző: Miklós Fanni, Reuter Ákos és Kosztor-Nemes Boldizsár a csütörtöki edzésen kapták meg a jutalompengéket.

Jó eredményért jó penge: a Leon Paul felajánlásából vásárolt pengék további jó eredményeket hozhatnak | fotó: pecsivivas.hu
A jutalmat Hoffbauer Márk szakosztály-vezetőtől vehették át a díjazottak | fotó: pecsivivas.hu