Edzés infó Hírek

Idénykezdés: edzések, tagdíj, szabályváltozások, díjazások, flashmob

Tisztelt Szülők! Tisztelt Vívók! Ebben a hírben részletes tájékoztatást olvashatnak a 2018/2019-es vívószezonnal kapcsolatban.

  1. Edzésrend, edzés helyszínek, azok megközelíthetősége:

Belvárosi Általános Iskola:

A belvárosi tagozat edzésrendje megváltozik: az eddigiektől eltérően a teremben hétfőn, kedden és csütörtökön tartunk edzéseket a megszokott időben 17.00–19.00-ig. Az edzéseket Farkas György és Kovács Dávid vezetik. Az első edzés időpontja 2018. szeptember 3-a, hétfő.


Református tornacsarnok:

A Református tagozat edzésrendje változatlan: keddtől péntekig 17.00–19.30-ig. Az edzések itt már az edzőtáborral megkezdődtek, az első rendes edzés 2018. szeptember 4-én 17.00-kor kezdődik. Az edzéseket Danka Sándor, Bokrétás Csaba, Hesz Krisztián és Antonovics Dóra vezetik.

Az edzőtábor alatt már hírt adtunk róla, hogy az intézményben kivitelezési munkák zajlanak. A tornaterembe csak a Hársfa utca felől lehet bejutni, a kaputelefon segítségével. A parkolásra ettől függetlenül továbbra is az Engel János utcai főportánál van lehetőség. Akinek ismeretlen a helyszín, segíhet ez a Bejutási rajz.
Kérjük, hogy saját biztonsága érdekében senki se prbáljon meg az építési területen áthaladni!

Felszerelések az edzéseken:

A nem kezdő vívók számára az edzéseken kötelező az MVSZ szabályainak megfelelő vívófelszerelés használata: a sisak, plasztron, nadrág mellett a hónaljvédő és hosszú, a térdig felérő vívózokni. Azok a sportolók, akik az előírást nem tartják be, vagy a fenti felszerelés nélkül jelennek meg az edzésen, nem köthetnek be vívni!

  1. Tagdíj:

A korábbiakban az egyesület tagjai tíz hónapra, havi 6000 forint összegű tagdíjat fizettek.

A havi tagdíj összege szeptembertől 7000 forintra módosul, azonban a befizetendő hónapok száma 9 hónapra csökken: júniusra már nem fizet senki tagdíjat.

A tagdíj befizetésének módja:

  • személyesen a Református tagozatnál Bokrétás Csaba edző részére,
  • személyesen a Belvárosi tagozatnál Farkas György edző részére,
  • banki átutalással a szakosztály saját számlájára. A számlaszám: 11731001-23114795-00000000. Kérjük, hogy utalás esetén tüntessék fel a gyermek nevét és a befizetett hónapot, hónapokat. Kérjük, hogy a befizetésről hozzanak kivonatot vagy igazolást az edzőknek a befizetések pontos vezetése miatt.

Kedvezmények:

Az eddigiekben is alkalmazott testvérkedvezmény továbbra is érvényben marad az alábbiak szerint:
– két gyermek esetén fizetendő havi tagdíj 10 000 forint.
– három gyermek esetén fizetendő havi tagdíj 12 000 forint.

A fenti kedvezmény mellet a szakosztály két további kedvezményt biztosít:

  • A PTE hallgatói számára a havi tagdíj 4000 forint
  1. Szabályváltozás:

A Nemzetközi, -és a Magyar Vívó Szövetség döntése értelmében a kadét, junior, felnőtt korosztályok számára kötelező a sisak pántjának módosítása, így az érintett korcsoportok versenyzőinek kötelező a javítást/módosítást elvégeztetni a sisakon, amelyre az a vívószaküzlet javasolt, ahonnan a fejvédet vásárolták.
Azon versenyzők számára, akik még nem végeztették el az átalakítást, a szakosztály megszervezi a szervízt. Az szakosztály részt vesz 2018. szeptember 8-án a budapesti Vívó Flashmobon, így a kisbusszal a szeptember 7-ig összegyűjtött sisakokat el tudjuk szállítani. A módosítás a PBT-boltban 4500 Ft-ba kerül.

Kérjük, hogy az érintett versenyzők a fenti határidőig adják le sisakjaikat és a javítás díját Hesz Krisztián vagy Bokrétás Csaba részére.

  1. Vívó Flashmob és futóverseny:

Az elmúlt években hagyománnyá vált, hogy a szakosztály vívói a város különböző pontjain vívó villámcsődületet tartanak szeptember elején, a vívás világnapján. Idén – támogatva a Magyar Vívó Szövetség kezdeményezését – szeptember 8-án a budapesti, központi flashmobon vesznek részt a kadét, junior korosztály vívói.

A Pécsett maradó vívók számára is van programjavaslatunk: szeptember 8-án rendezik a „10. Fuss a rákgyógyításért” jótékonysági futóversenyt. Javasoljuk, hogy minél nagyobb számban vegyetek részt az eseményen. Az ugyanazon a napon zajló flashmobra utalva kérjük, hogy a pécsett maradó vívók fussák végig a három km-es távot.

  1. Versenynaptár:

A hivatalos versenynaptár már elérhető a Magyar Vívó Szövetség weboldalán.
Az utánpótlás korosztályok Olimpici Grand Prix versenyei az idény során:

  • 2018. november 02–03–04. – Debrecen (Hajdúhadház)
  • 2018. december 07–08–09. – Szolnok
  • 2019. január 04–05–06. – Budapest
  • 2019. március 01–02–03. – Szombathely (Bük)
  • 2019. május 10–11–12. – Békéscsaba
  • 2019. június 16–21. – Balaton (Országos Bajnokság)

Kérjük, hogy az érintett családok már most rögzítsék ezeket a hétvégéket a naptárban annak érdekében, hogy minden versenyzőnk részt vehessen ezeken a viadalokon!

  1. Díjazások:

Szakosztályunk 2017 decemberében Peterdi András és Berta Dániel jóvoltából egy Leon Paul utalvánnyal lett gazdagabb, melynek fennmaradó részéből az Olimpici Magyar Bajnokságon döntőbe jutott versenyzőit díjazzuk egy-egy Leon Paul pengével.

A díjazottak:

  • Miklós Fanni;
  • Kosztor Nemes Boldizsár;
  • Reuter Ákos

A pengékek a szeptember 10-i héten adjuk át versenyzőinknek.

Amennyiben a fentiekkel kapcsolatban kérdésük, észrevételük van, kérem, forduljanak hozzám bizalommal!
Üdvözlettel:

Hoffbauer Márk
PTE-PEAC Vívószakosztály
szakosztályvezető

20/5678-471

hoffbauermark@gmail.com