Hírek

Duplabronz Szolnokról, KIVIB hazai pályán

Katolikus Iskolák Vívó Bajnoksága
Pécs, CRNL Gimnázium, 2018. március 03.
A katolikus iskolák diákjainak harmadik alkalommal szervezett bajnokságot a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnázium (CRNL) és a PTE Pécsi Egyetemi Atlétikai Club Vívószakosztály. A versenyt idén is három fegyvernemben hirdették meg a szervezők, így a hétvége során 49 tőröző, 16 kardozó és 51 párbajtőröző: összesen 116 katolikus iskolában tanuló vívó versenyzett.
A bajnokság idén is a Magyar Vívó Szövetség, valamint a Katolikus Iskolák Diáksport Szövetsége támogatásával jött létre; sőt a komlói Villa Complov is társult, versenybíróik az előző évekhez hasonlóan segítették a verseny lebonyolítását.
Az 1998-ban és később születettek hat korcsoportjának versenyeiből a pécsiek a párbajtőr versenyszámokban voltak érintettek, és a következő eredményeket érték el:
Az I–II. korcsoport (2007 után születettek) versenyében:
3. Horváth Zsongor (CNK Szent Margit Ált.Isk.), 3. Mátyás Gábor (Szent Mór Ált.Isk.)

A III. korcsoport (2005–2006) versenyében:
3. Jakobi Júlia 3. Lukáts András (mindketten Szent Mór Ált.Isk.),
5. Baán Zsombor, 6. Nyári Koppány, 8. Pétery Veronika (mindhárman CNK Szent Margit Ált.Isk.),
9. Komócsi Abigél (Szent Mór Ált.Isk.), 11. Lévay Botond (Szent Mór Ált.Isk.)

A IV. korcsoport (2003–2004) versenyében:
5. Szélig Péter (CNK Szent Margit Ált.Isk.)

Az V–VI. korcsoport (1998–2002) versenyében:
2. Merkl Levente, 3. Gál Eszter, 6. Kovács Bence, 8. Mózes Tibor, 9. Ignácz Rebeka, 10. Lenkovics Ákos, 11. Rábai Barna, 13. Fábián Anna (mindannyian CRNL)

Horváth Zsongor és Mátyás Gábor az I-II. korcsoportban dobogósok | fotó: pecsivivas.hu

A versenyszámok végereményei pdf-dokumentációban megtalálható a VERSENY menüpontban.

 

B-kategóriás Szabadidős Párbajtőrverseny
Szolnok, 2018. március 3.

A Hiszek Benned Sport Program támogatásával rendezte idén is felnőtt szabadidős versenyét a Szolnoki MÁV SE. A PTE-PEAC Vívószakosztályt ezúttal két női és két férfi versenyző képviselte.
A nők versenyében 34 induló állt pástra: Antonovics Dóra a 14., Póka Bea a 3. helyet szerezte meg. Antonovics 3/3, Póka 4/2 győzelem/vereség aránnyal fejezte a csoportfordulót. A táblán mindketten könnyű győzelemmel léptek tovább, és ha Dórának sikerül a következő asszó is, akkor az elődöntőért egymással vívott volna a két pécsi. Bea ugyan könnyedén nyert Dóra legyőzője ellen, ám a döntőbe már nem sikerült bejutnia, miután az érdi Csomós ellen kikapott.
A férfi mezőny ezúttal is népesebb volt, 58 vívó indult az elsőbbségért. Hesz Krisztián a csoportfordulót hibátlanul, Plazzeriano Gábor 3/3 arányban fejezte be. A két pécsi magabiztos győzelmekkel haladt a táblán, de ők is egy ágon vívtak, így az elődöntőben találkoztak volna. Ám Plazzeriano nem jutott tovább a nyolcból, s az őt legyőző tapolcai Kauker Heszt is verte. Így Hesz remek bronzhelyezést ért el, Plazzeriano pedig a 7. helyen végzett.

Jól szerepeltek a pécsiek a B-kategóriás versenysorozat szolnoki fordulóján | fotó: pecsivivas.hu

További fotók a verseny fotóalbumában.