Hírek

Pécsi siker a Magyar Kupa I. fordulóján

Magyar Kupa és U23 Európai Körverseny
Budapest, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsanok, 2017. szeptember 30.– október 1.

Párbajtőrben hatalmas mezőnyökkel rendezték a felnőtt Magyar Kupa első fordulóját.
A női versenyszám 95 fős mezőnyében indult Öhlmüller Sarolta, aki a csoportkört 3 győzelem, 3 vereség arányban zárta, ám a táblán szoros asszóban alulmaradt a 32-be jutásért, így az 54. helyen végzett.
A 134 fős férfi mezőny húsz csoportba osztva vívta a selejtezőt. Peterdi András és Berta Dániel is hozták a maximumot: veretlenül kerültek táblára, előbbi a 3. utóbbi a 9. helyre, míg Plazzeriano Gábor 2 győzelem 3 vereség egyenlegével a 88. helyre.
Tóth Gergelynek nem volt napja, egy győzelmével nem került táblára, a 103. helyen zárt.
Peterdi András a 32-ért 15/4, a 16-ért 15/7, és még a legjobb nyolcért is 15/5 arányú szuperasszókat vívott. Az elődöntőért a megállíthatatlan későbbi győztes Nagy Dávidtól kapott ki, így a hatodik helyen végzett.

Szép tus Peterditől a szerb Nikolic ellen | Fotó: pecsivivas.hu

Berta Dániel a 32-ért 15/3, a 16-ért és a 8-ért egyaránt 15/7, majd Rédli Andrással szemben az elődöntőbe jutásért 14/13 arányban nyert.

Csodás győzelem az olimpikon Rédli ellen… | fotó: pecsivivas.hu

A döntőbe jutásért Dani a szintén kerettag Bányai ellen maradt alul 15/12 arányban, bronzérémével a kupaforduló legjobb pécsi eredményét megszerezve.

Két pécsi a legjobb nyolcban! | fotó: pecsivivas.hu

Plazzeriano a 31. helyet szerezte meg, mivel a táblán két 15/10 arányú győzelmet aratott, a 16-ba jutásért azonban klubtársa, Berta Dani 15/7 arányban búcsúztatta.

Amikor a balkéz-varázs kitartással társul: mindkét pécsi éremszerző kerettag | fotó: pecsivivas.hu

 

Az egyéni verseny eredményei alapján a PTE-PEAC a tábla 2. helyéről indult a vasárnap zajló Magyar Kupa csapatverseny 23 indulója között. A Berta Dániel, Peterdi András, Plazzeriano Gábor, Tóth Gergely összeállítású csapata a nyolcba jutásért Szlovákia ellen aratott győzelmet 45/34 arányban. Az elődöntőbe kerüléshez a VASAS SC 2 ifjú tehetségeit a pécsi csapat szinte végig kontroll alatt tartotta, ám a vége előtt, a nyolcadik mérközésbe csak kibújt az ellenfél egy találattal, és ezúttal nem került elő a fordítás ellenszere a négybe kerüléshez.. a vége 43/38.
Az 5–8 tábla helyosztójában így előbb az NKSE (45/39), majd az OMS-TATA(45/34) esett a “bennmaradt” pécsi erő áldozatául, így ezúttal az ötödik hely jutott a jobb eredményre képes és számító PTE-PEAC-nak.

A PTE-PEAC csapata az edzők, Danka Sándor és Bokrátás Csaba gyűrűjében | fotó: pecsivivas.hu