Hírek

Universiade – Taipei 2017

XXIX. Summer Universiade – Taipei 2017
Taipei, 2017. aug. 19–30.
A kisolimpiának beillő világversenyen egyéni- és csapat versenyszámokban is pástra állhatnak a nemzetek egyetemista sportolói. A PTE-PEAC a hazai férfi párbajtőrözők által érintett, hiszen erős csapat – Berta Dániel, Cho Taeun Sándor, Bányai Zsombor, Siklósi Gergely – utazik augusztus 16-án a Kínai Köztársaság tajvani fővárosába.
Augusztus 21-én a férfi párbajtőr egyéni versenyszám zajlott, a 98 fős mezőnyben Bányai Zsombor ezüstérmet szerzett.
Berta Dániel a csoportban három győzelem / három vereség aránnyal zárt. A legjobb 64 közé jutásért nem kellett vívnia, majd a 32 közé kerülésért az egyik legkellemetlenebb cseh vívó, Pokorny ellen a második harmadban sikerült fordítania, s megverni ellenfelét. A legjobb 16 közé jutásért az amerikai Canaux egyetlen tussal, de jobbnak bizonyult Daninál, aki így a 28. helyen végzett.
Danihoz hasonlóan Siklósi is 15/14-re szenvedett vereséget, s a 31. helyen zárt, míg Cho Taeun Sándor a 67. helyet szerezte meg.

A férfi párbajtőr csapat versenyszám augusztus 24-én kezdődik. A hat óra eltérés miatt hazai idő szerint hajnali háromtól már lehet szurkolni a magyar csapatnak! Részletek az Universiade weboldalán. A FIE jóvoltából van élő videóközvetítés, az aktuális videó legegyszerűbben a FIE YouTube-csatornájáról kiválasztható és elérhető. Hajrá Dani, hajrá magyar csapat!