Hírek

Pécsi sikerek a veterán OB-n

XVIII. Országos Veterán Vívó Bajnokság
Törökbálint Sportközpont, 2017. május 7.
A PTE-PEAC Vívószakosztály felnőtt sportolói remek helyezésekkel, érmekkel megpakolva térhettek haza a negyven éven felülieknek szervezett magyar bajnokságról.
A verseny megnyitóján a Magyar Vívó Szövetség elnöke, Csapma Zsolt elmondta, minden eddiginél nagyobb érdeklődés övezi a veterán mozgalmat. Ezt a Szurka-Piszka Vívó SE által ezúttal Törökbálinton szervezett verseny az előző idényeket is túlszárnyaló indulólétszámai is bizonyították. A vívás élethosszig tartó sportág, amelyben az eredményesség és a siker végigkísérheti a sportolót.

A legnépesebb fegyvernem, a párbajtőr csoportfordulóit is két korcsoportra bontották: a 40+ és 50+, valamint a 60+ és 70+ mezőnyők vívtak együtt, a táblán viszont minden korcsoport a saját tábláján küzdhetett az elsőségért.
A női párbajtőr 40+ mezőnyében a hosszú idő óta először versenyt vállaló Haraszti Krisztina ezüstérmet szerzett, miután fordulatos és szoros asszóban klubtársát, a végül bronzhelyezést szerző Póka Beát is legyőzte.

Két pécsi is a dobogóra állhatott!

A férfi párbajtőrözők 70+ mezőnyében bronzérmet szerzett Benedek Dezső.

Benedek jobbról a második – a dobogó harmadik fokán

A férfi párbajtőrözők 50+ mezőnyében Rab Attila megvédte tavalyi bajnoki címét, és ismét a dobogó legfelső fokára állhatott, miután két nagyon szoros küzdelmet is maga mögött tudhat.
Kétszer is úgy éreztem, itt a vég, jobb az ellenfél.. aztán összeszedtem magam, és az vívóidő utolsó másodperceiben kétszer is sikerült fordítanom!– nyilatkozta Rab.

Pap Jenő világbajnoktól veszi át aranyérmét Rab Attila

A veterán korcsoportok belépő, tehát 40+ korcsoportjának férfi versenyszáma is hozott klubharcot: az elődöntőbe jutásért Mátyás Pál és Plazzeriano Gábor összekerült a táblán, ezúttal Mátyás kárára, aki az 5. helyen végzett. Plazzeriano a döntőbe jutott, de 10/8 arányban kikapott, így ezüstérmet szerzett.

Szintén két pécsi díszíti a 40+ férfi korcsoport legjobbjait

A párbajtőr csapatversenyen nyolc csapat küzdött a helyezésekért. A verseny során a maximum négyfős csapatokban az épp vívó atlétáknak meg kell lennie a minimum 150 éves összéletkornak – és vegyes csapatokat is alkothattak a vívók.
A Benedek Dezső, Rab Attila, Mátyás Pál és Plazzeriano Gábor alkotta PTE-PEAC csapata előbb legyőzte a Hobby Vívó Klub csapatát, majd a döntőbe jutásért a Szurka-Piszka Vívó SE 1 trióját. A döntőben jobbnak bizonyult az Allstars vegyescsapat, így a PTE-PEAC ezüstérmet szerzett – ám a legjobb klubcsapat volt a verseny során!

Ezüstérmes a PTE-PEAC

További fotók a versenyről.