Hírek

Két pécsi éremszerző a VII. Érd Kupán

VII. Érd Kupa
Érd, 2017. április 1.
Az Érdi Torna Club egyre népesebb szabadidős vívóversenyén idén a PTE-PEAC Vívószakosztálya az utánpótlás korosztályban is indított versenyzőket.
A kadét fiúk 71 fős mezőnyében éremszerző volt Merkl Levente, aki az 5. helyen végzett. Merkl a csoportfordulót csupa győzelemmel zárta. A táblán három ellenfelet vert a legjobb nyolc közé jutásért, ahol a Budavári klub versenyzője, Flores-Henriquez 15/13-ra legyőzte.

Levente 71 fős mezőnyben végzett az 5. helyen | Fotó: pecsivivas.hu

További eredmények: 15. Deák Szilárd, 20. Baranyai Máté, 23. Hardi Ádám

A kadét leányok versenye 35 fővel zajlott: Tombory Liza a 10., Miklós Fanni a 18., Tóth Anna a 20. helyen végzett.

A felnőtt nők 63 fős mezőnyében négyen képviselték a pécsi színeket:
Póka Bea a 34., az elsőversenyes Kis Ágnes a 35., Tóth Anna a 40, Antonovics Dóra a 45. helyen végzett.

A felnőtt férfi versenyszámban masszív, 89 fős mezőny indult. Plazzeriano Gábor a csoportfordulót öt győzelem / egy vereség aránnyal hozta, így a tábla 9. helyéről kezdhette jó szériáját. Három győzelemmel a legjobb nyolc közé került, ahol az ellene mindig diadalmaskodó Deák István várta, ám az NKESE vívóját ezúttal végre Plazzeriano megállította, és bejutott az elődöntőbe. Ott a versenyt végül megnyerő Serra Solt bizonyult jobbnak, 15/7 arányban nyert Plazzeriano ellen, aki így bronzérmet szerzett.

Plazzeriano 2015-ös bronzhelyezését ismételte | Fotó: Boncz László

Hesz Krisztián négy győzelmet, két vereséget szerzett a csoportkörben, majd két győzelmet követően a nyolcba jutás során kifáradt a VASAS versenyzője, Kozma Kálmán ellen, így a 14. helyen zárta a versenyt. További eredmények: Mátyás Pál 36., Rab Attila 59., Benedek Dezső 72.