Hírek

Tavaszi ezüst- és bronzszüret

Utánpótlás Párbajtőr Vidékbajnokság
Szolnok, B. Nagy Pál Vívóterem
2017. március 17–18–19.

A régi idők csak fővárosi, és csak fővároson kívüli klubok vívóit külön is versenyeztető rendszere alapján – természetesen az országos versenyek mellett – máig rendezik szinte minden fegyvernemben a felnőtt és utánpótlás vidék bajnokságokat is.
A PTE-PEAC Vívószakosztályának feltörekvő nemzedéke is Szolnokra utazott, hogy megcsillogtassa tudását a párbajtőrözők között.
A bambi (U11) korcsoportban Farkas Bulcsú a 7. helyen végzett, a párbajtőr csapat – Puskás Péter, Farkas Bulcsú, Reuter Ákos – bronzérmet szerzett, egy korosztállyal feljebb a gyermek (U12) mezőnyben 4-ek lettek edzőjük, Hesz Krisztián örömére.

A pécsi bambi bronzcsapat

Bokrétás Csaba edző irányításával a bambi leányok – Imre Luca, Doma Zsófia, Doma Boglárka – ezüst helyezést szereztek.

A pécsi bambi ezüstcsapat

A gyermek fiú (U12) mezőnyben Reuter Ákos a 6. helyen végzett, az újonc fiúk (U13) versenyében Farkas Domos bronzérmet szerzett, egy korosztállyal feljebb a serdülők (U14) között a 6. helyezést érte el. Az újonc leányok mezőnyében Miklós Fanni az 5. helyig küzdötte magát.

Farkas Domos bronzérmes az újoncok között, 6. a serdülők versenyében.

 

Veterán válogató
Budapest, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok
2017. március 18.
Kis indulólétszámokkal zajlottak a seniorok második válogatóversenyének versenyszámai a fővárosban. A 40+ korcsoport női versenyében Póka Bea ezüstérmet szerzett, a férfi mezőnyben pedig Mátyás Pál szerezte a 6. helyezést. Benedek Dezső a dobogó harmadik fokára állhatott a 70+ korcsoportban.

Póka Bea a dobogó második fokán

.
.
Inter Cup 2017
Zagreb, 2017. március 18.
A horvátok tavaszi párbajtőr-válogatójához rendszeresen csatlakoznak hazai versenyzők, így az idei Inter Cup szerény, 22 fős férfi mezőnyét is erősítette hat hazai vívó. A PTE-PEAC színeit Plazzeriano Gábor képviselte, akit ezúttal a bronzérmet szerző szlovén Golobic kiejtett a negyeddöntőbe jutás során, így a pécsi vívó a 13. helyen végzett.