Hírek

Pécsi vívók világkupán és kadét válogatón

64. Heidenheimer Pokal és Voith Cup – Világkupa
Heidenheim, 2017. január 26–29.
A verseny 310 fős gigamezőnyében a hazai válogatott 11 versenyzője indult, köztük Berta Dániel, aki csoportfordulóját vereség nélkül zárta, és Peterdi András, aki öt győzelmet / egy vereséget produkált. Dani a rangsorban a 15. helyre, ezzel pedig egyből főtáblára is került.
Peterdi András a rangsor 44. helyéről a 128-as előtáblára került, ahol lengyel ellenfelétől vereséget szenvedett, így a 104. helyen zárt.
Berta Dani ellenfele a 64-es táblán a columbiai Rodriguez volt, akivel szoros asszóban egy találattal alulmaradt, és a 42. helyen fejezte be a népes mezőnyű világkupát. Így Dani a riói olimpia bajnokát, Sangyoung Park-ot a VASAS SC versenyzőjére, Koch Mátéra “hagyta”, aki nemcsak őt, de a világbajnok észt Novoslojovot is legyőzve bronzérmet szerzett a viadalon.

A kupa csapatversenyén, a Voith Cup-on 34 nemzet között a nyolcadik helyen végzett a Bányai Zsombor, Berta Dániel, Siklósi Gergely, Somfai Péter összeállítású csapat. A legjobb nyolc közé a román válogatott ellen aratott 45/25 arányú, valamint Kanada csapata ellen bravúros fordítással megszerzett 37/34 arányú győzelemmel kerültek be a mieink.

Középen Berta Dani, mögötte a válogatott edző Dancsházy-Nagy Tamás | Fotó: hunfencing.hu

Sajnos Kína erősebbnek bizonyult, az elődöntőért nyertek 45/38 arányban. Az 5–8-as táblán sem sikerültek a helyosztók, hiszen két erős csapat, Korea és Svájc győzött a nemrég megfiatalított hazai csapattal szemben. Ez így is igen szép volt fiúkák!

Kadét Párbajtőr Országos Bajnokság
Budapest, 2017. január 28–29.
A 108 fős kadét fiú mezőnyben Merkl Levente a 21. helyen végzett, miután nem sikerült 16 közé jutnia. A lányok 76 fős mezőnyében a legjobb pécsi helyezést Tombory Liza érte el, aki a 34. helyen zárta a versenyt.
A fiúk csapatversenyében 22 csapat között a PTE-PEAC (BARANYAI Máté, FARKAS Domos, HARDI Ádám és MERKL Levente) csapata a 16. helyezésig jutott. A lányok csapatversenyében 12 csapat állt pástra. A pécsiek FREI Adél, MIKLÓS Fanni, TOMBORY Liza alkotta csapata egy tussal lemaradt a legjobb nyolcba kerülésről, így a 10. helyen fejezték be a bajnokságot.