Hírek

Imre Géza Pécsre látogatott

A PTE-PEAC Vívószakosztálya a Zsolnay Örökségkezelő NKft-vel karöltve szervezett inspiráló évindító programot – a Pannon Filharmonikusok remek ötlete és elkötelezett segítsége nyomán. Az érdeklődők közönségtalálkozón vehettek részt Imre Gézával és edzőjével, Dancsházy-Nagy Tamással.

A Kodály Központ rezidens zenekarának újévi díszhangversenyét ezúttal a 2016-os riói olimpia legendás győzteseinek tiszteletére állították össze.
A komolyzenei darabokhoz rendelt sportolói sikerek között szerepel Imre Gézáé is, akinek tiszteletreméltó helytállása előtt Lehár Ferenc Arany-ezüst keringőjével hajtott fejet szimbolikusan a zenekar. Az olimpiai egyéni bronz és ezüst, olimpiai csapat ezüst és bronzérmes sportoló ezúttal nemcsak a Pannon Filharmonikusok meghívásának tett eleget, hanem a helyi vívóbázis, a PTE-PEAC Vívószakosztályának is.
A helyi sportolók, érdeklődők nemcsak a 2015-ös moszkai VB aranyérmesét, de pécsi kötődésű edzőjét, Dancsházy-Nagy Tamást is köszönthették – akiket a szakosztály sajtóreferense, Plazzeriano Gábor kérdezett.

Fotó: Tóth László

A beszélgetés során szó esett a sportág szépségéről, az olimpiák nehézségeiről és különlegességéről, sportoló és edző kapcsolatáról, és sok más érdekességről!

Hálás köszönet Imre Gézának, Dancsházy- Nagy Tamásnak, hogy elfogadták meghívásunkat, és feledhetetlen pillanatokat okoztak gyerekeknek, szülőknek, vívóknak és nem vívóknak egyaránt!
A program létrejöttéért hálás köszönet jár még a Pannon Filharmonikusok kollégáinak is!

Csernik János harsonaművész, Bogányi Tibor karmester és Imre Géza a Pannon Filharmonikusok fogadásán | Fotó: Bublik Róbert/PFZ

További fotók a közönségtalálkozóról és a PFZ díszhangversenyéről.