Hírek

A pécsi utánpótlás a Szolnok Kupán versenyzett

Olimpici GP – Szolnok Kupa
Szolnok, 2016. december 09–11.
Az Olimpici Párbajtőr Grand Prix idei második fordulóján versenyeztek a törpici, gyermek, újonc és serdülő korcsoportok párbajtőrözői. A nagyverseny szolnoki állomása mindig ünnepi hangulatban telik: a szervezők a Télapó gondossága által vezérelve az 549 összindulós viadal mind a nyolc versenyszámában az első 16 helyezettet jutalmazták éremmel.
A fenti fegyvertény a PTE-PEAC vívóit is motiválta a három nap során. A legjobb eredményt a Farkas testvérek szerezték: óriási mezőnyben szereztek 7. és 11. helyezést!

A gyermek (U11-12) fiú korcsoport 96 fős mezőnyében a 11. helyezést Farkas Bulcsú szerezte meg.
A gyermek leányok 86 fős mezőnyében Doma Zsófia a 37., Imre Luca a 38. helyen végzett.

Bulcsú és edzője Hesz Krisztián | Fotó: pecsivivas.hu

Az újonc (U13) fiúk 94 fős mezőnyében Farkas Domos a 7. helyet szerezte meg, miután vigaszágon sikerült a legjobb nyolc közé jutnia. Ott az elődöntőbe jutásért a későbbi arnyérmes Kó Benedek csak egyetlen találattal, de legyőzte Domost, aki hetedik helyezésével is a legjobb pécsiként tért haza a versenyről.

Domos 7. az újoncok mezőnyében! | Fotó: olimpici.hu

Miklós Fanni az újonc leányok 52 fős mezőnyében a 12., míg Frei Adél a 21. helyezést érték el.

A legkisebbek, a törpicik (U10) korcsoportjában 39 leány állt pástra, közöttük Doma Boglárka, aki a 15. helyezést érte el.

Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrözőtől vehette át érmét Bogi. | Fotó: olimpici.hu

A serdülők (U14) versenyében a fiúk 93 fős mezőnyében Hardi Ádám a 27., Farkas Domos a 35., a leányok 51 fős mezőnyében Miklós Fanni a 23. helyzést érte el.