Hírek

9. és 10. az idény első pécsi-pici sikerei

Hajdúhadház, 2016′ október 21–23.
Az idény első Olimpici Párbajtőr Grand Prix állomása, a Fülöp Gyula Emlékverseny zajlott Hajdúhadházon a DHSE-PMD rendezésében a forradalmi hétvége során. A PTE-PEAC vívóinak eredményei:
Gyermek Fiú korcsoport (U11–12), 123 vívó
19. FARKAS Bulcsú PTE-PEAC

Gyermek Leány korcsoport (U11–12), 85 vívó
24. IMRE Luca

Újonc Fiú korcsoport (U13), 103 vívó
9. FARKAS Domos
Domos a csoportfordulót 4 győzelem / 1 vereség arányban zárta, a táblán három győzelmének sorozatát a későbbi aranyérmes nem engedte folytatni, így a nyolcba jutás nem jött össze – sajnos a vigaszágon sem. Domos teljesítménye így is elismerésre méltó egy ilyen népes mezőnyben – vívása egyben a GP1 legjobb pécsi eredménye is!

Újonc Leány korcsoport (U13), 66 vívó
10. FREI Adél
Adél a csoportfordulót 4 győzelem / 1 vereség arányban zárta. A táblán győzelmet könyvelhetett el bolgár, román, és TSC-s ellenfelei ellen, a nyolcba kerülésben azonban egyenes- és vigaszágon is román ellenfelei akadályozták meg. Így tovább, Adél!

Serdülő fiú korcsoport (U14), 84 vívó
24. KOVÁCS Andor PTE-PEAC

Serdülő leány korcsoport (U14), 65 vívó
30. MIKLÓS Fanni PTE-PEAC

Törpici Leány korcsoport (U10), 42 vívó
21. DOMA Boglárka
Az új idénytől más lebonyolítással zajló verseny egyből izgalmakat hozott: a csoportforduló után csak a rangsor első 16 versenyzője jut a táblára: Bogi egyől egy hármas holtversenyben találta magát a táblára jutás csoportküzdelmeit követően egy román és egy diósgyőri versenyzővel. Az újdnságtól megilletődött kislányok közül Bogi szeppent meg leginkább, így a táblára jutás ezúttal nem sikerült. Reméljük, a tapasztalatok a versenyrutint acélozták a pécsi vívók egyik legifjabb versenyzőjénél.