Hírek

Vívó flashmob, utánpótlás- és öttusaverseny

2016.09.16–17.
XX. Pécsi Kupa
Nemzetközi nyílt masters háromtusa, négytusa és öttusa egyéni Országos Bajnokságot és Európa Kupát szervezett a Pécsi Öttusáért Alapítvány. A lebonyolításban közreműködött a PTE-PEAC Vívószakosztály, az Orfűi Lovasklub és a Pécsi Lövészklub is.
Az eredményes vívó- és öttusázó múlttal rendelkező  Rab Attila a verseny főszervezőjeként támogatóknak ezúttal Pécs MJ. Város Önkormányzatát, a PSN Zrt.-t és a Magyar Öttusa Szövetséget nyerte meg. Öt nemzet 17 versenyzőjét hat korcsoportban, négy- és öttusa férfi és női kategóriákban értékelték. A hazai versenyzők mellett osztrák, német, svájci, horvát és brit versenyzők vettek részt az eseményen. A vívásnak a Református Gimnázium tornacsarnoka adott otthont, a versenyszámban pécsi indulók, Plazzeriano Gábor (30+) és Rab Attila (50+) érték el a legtöbb pontot.

Generációk együtt! – a szakosztály segítségével a vívás is gond nélkül zajlott

További felvételek a szakosztály Facebook-oldalán megtekinthető fotóalbumban!


2016.09.17.
Kadét női párbajtõr válogató, Budapest

A fővárosban rendezett korosztályos válogatón 73 sportoló állt pástra. Tombory Liza  három győzelem / három vereség arányú csoportkört vívott. A táblán kétszer is 15/8-at vívott: előbbi győzelem a 32 közé juttatta Lizát, ám a későbbi bronzérmessel vívott asszó már fordítva végződött, így Liza a 28. helyen végzett.

2016.09.18.
Nemzetközi vívó flashmob ✪ Pécs Zoo

Az idei alkalommal is különleges helyszínen, a Pécsi Állatkertben csatlakoztak az Olaszországból indult – immár nemzetközivé nőtt kezdeményezéshez a PTE-PEAC Vívószakosztály sportolói, hogy a felújított és nyáron átadott park látogatóinak okozzanak némi meglepetést.

Bemutatóvívás a Pécsi Zoo bejáratánál...
... és a tigriseknél.

Az ország más pontjairól épp Pécsett turistáskodó érdeklődőknek a lakhelyükhöz legközelebb eső vívószakosztályokat ajánlották a pécsi edzők.

Az érdeklődők természetesen ki is próbálhatták a vívást...

A Magyar Vívó Szövetség ötlete alapján a hazai vívótársadalom 2015-ben csatlakozott a sportágat népszerűsítő nemzetközi villámcsődület mozgalomhoz, amely pécsi megvalósulásához ezúttal köszönet illeti a Pécsi Állatkert közreműködését és segítőkészségét!

Egységben az erő!

További felvételek a szakosztály Facebook-oldalán megtekinthető fotóalbumban!
Az eseményről az M4Sport televízió pécsi tudósítói készítettek összeállítást, amely 2016. szeptember 24-én, szombaton a csatorna reggeli műsorsávjában 8.30–9.00 körül látható a képrenyőkön.

 

2016.09.18.
Junior férfi párbajtõr válogató, Budapest

Tóth Gergely múlt heti, remek luxemburgi világkupaversenyét követően a fővárosban lépett pástra a hazai juniorok első válogató versenyén, 95 fős mezőnyben. Tóth a csoportkörben öt győzelmet, egy vereséget vívott. Mindeközben örök riválisa, Siklósi Gergely kettőt is rontott csoportjában, így a táblán már a legjobb nyolc közé jutásért összekerültek. A Gergők csatájában sajnos ezúttal is a pécsi maradt alul a balatoni ellenében 15/11 arányban. Tóth így a 11. helyezést szerezte meg.
“…lassan illene visszavágnom ezekért a vereségekért…” – kezdi Tóth.
“Csalódott vagyok, hogy nem kerültem döntőbe. Nem ment olyan jól a vívás, mint Luxemburgban, bár megpróbáltam mindent. Dolgozunk tovább, és remélem, a következő versenyeken képes leszek javítani”.