Hírek

Felnőtt párbajtőrverseny – dupla válogató

Párbajtőr válogatóversenyt rendezett a Magyar Vívó Szövetség a fővárosi Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsanokban. A fegyvernem hagyományaihoz híven dupla válogató zajlott, amelynek mindkét napján sikerült pécsi vívónak negyeddöntőbe kerülnie.
A férfiak szombati, 75 fős mezőnyében Danka Sándor szakedző három aranybalkézzel vívó tanítványa közül Tóth Gergely remekelt, aki a hetedik helyezést érte el – miután a vigaszágas lebonyolításban kétszer is összekerült a dupla válogató mindkét napján aranyérmes Siklósi Gergővel. Ezen a napon Berta Dániel a 14., Peterdi András a 24. helyen végzett.

Tóth Gergely 7. (jobbról a második)| Fotó: Siklósiné Szabó Katalin

A második nap több szempontból is többet hozott a PTE-PEAC vívóinak, azt is beleértve, hogy a három testőr végül “egymást kellett kiejtse”:
Berta Dániel Bronzérmet szerzett, Peterdi András az ötödik helyezést szerezte meg, Tóth Gergely pedig a 12. helyen végzett a 72 indulóval zajló direkt kieséses versenyben. Berta és Peterdi veretlenül zárta a csoportfordulót, s csak egy vereséggel Tóth, aki a táblán a nyolcba jutásért Peterdivel szemben maradt alul. Utóbbi Bertával is összekerült, már az elődöntőbe jutásért: Dani 8/7-re nyert klubtársa ellen, a döntőbe jutásért viszont a végül ezüstérmes Rédli 15/9 arányban volt jobb Bertánál.

Berta 3., Peterdi 5. | Fotó: Plásztán Attila

Mindemellett Provender Roxána a női mezőny 72 vívója között a 13. helyezést érte el.

A két nap részletes eredmény-dokumentációja itt megtekinthető!