Hírek

WestEnd Grand Prix, Budapest

A versenyszezon legrangosabb hazai vívóversenye, a férfi és női párbajtőr WestEnd Grand Prix zajlott péntektől vasárnapig a MOM Sportcsarnokban – a Magyar Vívó Szövetség rendezésében.
Az óriási, 282 fős férfi mezőnyben 26 hazai versenyző állhatott pástra, köztük a PTE-PEAC három testőre, Peterdi András, Berta Dániel és Tóth Gergely.
A pénteki selejtezők során Peterdi 5/1, Berta 3/2, míg az első felnőtt nemzetközi versenyén szereplő Tóth 1/5 győzelem/vereség aránnyal végzett. Utóbbi sajnos nem volt elég a táblára kerüléshez, ellenben Peterdi kiemeltként egyből a 128-as előtáblára került. Berta lengyel ellenfelét 15/14 arányban verte, így beérte Andrást.
A következő körben András bravúros győzelemmel, 15/5-re utasította mega mögé cseh riválisát. Dánielnek kellemetlen japán ellenfél jutott, így az itt elszenvedett 15/11 arányú vereség a verseny végét, és a végső rangsorolás 136. helyét jelentette.
Peterdi a 64-es főtáblára jutásért orosz ellenféllel küzdött, 15/13 arányban bizonyult nála jobbnak.
A vasárnapi 64-es főtáblán Peterdi lengyel riválisa ellen lépett pástra. Ezúttal András maradt alul, 15/8 arányú vereséget szenvedett, így a 49. helyezést érte el a rangos versenysorozat hazai állomásán.

Hatalmas mezőnnyel zajlott a magyarországi GP

Sajnos a két legjobb magyar, Imre Géza és Boczkó Gábor egy ágon vívtak, és az elődöntőbe jutásért egymás ellen álltak pástra: Imre az 5. lett, míg Boczkó bronzérmet nyert.
A nők versenyében 219 vívó indult, a 64-es főtábláról a négy magyar versenyzőből azonban csak Szász Emese tudott továbblépni. Vívásával nemcsak megszerezte a riói olimpián való indulás jogát, de egészen a negyeddöntőig jutott, és a 6. helyen végzett.