Hírek

Az olimpiai tűz közelében

Forró a helyzet – így is fogalmazható.
A PTE-PEAC Vívószakosztály két párbajtőrözője is a tűz közelében van: Berta Dániel és Peterdi András tegnap utaztak a kanadai Vancouverbe,  ahol a péntek reggel 9.00-kor, helyi idő szerint 18.00-kor kezdődő Peter Bakonyi World Cup küzdelmeiben vesznek részt – többekkel kiegészítve az olimpiai keretet.

A csapatversenyre pihenve Somfai és Rédli az egyéniben nem indulnak

Ezen a világkupán a magyar férfi párbajtőr-válogatott riói esélyeiről dönt a sors. Szó szerint, hiszen az egyéni versenyszámot követő szombati sorsolás a sorsdöntő. A helyzet komplikáltságának megértéhez az MVSZ hírét ajánljuk.
A kiélezett, és történelminek nevezhető pillanatok részesei lehetnek pécsi kiválóságaink – hisszük, hogy  a hangulat íze őket is közelebb repítheti egy olimpiai játékokon való részvétel esélyeihez. Az biztos, hogy most ott vannak, és segítik a Boczkó Gábor – Imre Géza – Rédli András – Somfai Péter alkotta csapatot, akik már hétfő óta akklimatizálják magukat a helyszínen.

A helyzet magasztosságára erősít rá a tény, hogy a világkupa a magyarországi születésű ám kanadai vívó Bakonyi Péter nevét viseli. A tőr- és párbajtőrvívó az 1968-as nyári olimpiai játékok tőr és párbajtőr egyéni és csapatversenyében is részt vett.

A verseny eredményei online követhetők.

Mindeközben Tóth Gergely az olaszországi Coup de Monde – 20 ans Udine 2016 junior világkupán vesz részt tíz honfitársával. Mindkét versenyről hírt adunk!