Hírek

A kvótaszerzés izgalmában zajlott a VK.

A férfi párbajtőrözők heidenheimi Világkupáján összesen 310 induló vett részt január 21-22-én. A németországi párbajtőrbázison a 63. Heidenheimer Pokal a riói játékokra való kijutás küzdelmeinek lázában, hatalmasra hízott mezőnnyel zajlott. A magyar színeket 12 vívó képviselte, közöttük két pécsivel.
Berta Dániel a csoportfordulót veretlenül fejezte be, azonban a szerencse nem szegődött mellé: egy visszalépés miatt nem került fel közvetlenül az elő-főtáblára, ellenben pont egy honfitárssal, Siklósi Gergellyel került össze a továbbjutáshoz. Ezúttal a balatoni vívó bizonyult jobbnak 15/9 arányban, így Berta a 97. helyen végzett.
Peterdi András a csoportfordulóból 4 győzelem 2 vereség aránnyal került táblára, ahol legyőzte izraeli ellenfelét, ám a 96 közé kerülésért egyetlen tussal 15/14-re kikapott ukrán ellenfelétől, amellyel a 128. helyezést szerezte meg.

A legjobb hazai egyéni eredményeket Rédli András a 7., Boczkó Gábor a 10., Imre Géza a 34. helyezésekkel érték el.
A kvótaszerzés szempontjából fontosabb csapatversenyben a Rédli–Boczkó–Imre–Somfai alkotta hazai válogatott az 5. helyet szerezte meg, amellyel a mieink jelenleg olimpiai kijutó helyen állnak. A végső döntést a február 12–13-án zajló  vancouver-i Világkupa eredményei hozzák.