Hírek

Felnőtt Vívó Magyar Bajnokság 2015

Megkezdődött az EXIM KUPA Felnőtt Vívó Magyar Bajnokság a fővárosi Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. Természetesen a PTE-PEAC Vívószakosztálya is képviselte magát női és férfi párbajtőrvívóival a legjobb helyezésekért, és a magyar bajnoki címekért zajló küzdelmekben. A verseny eredményei online követhetők!
Az első, pénteki versenynapon zajlottak a csoportfordulók, valamint a táblamérkőzések a szombati 32-es főtáblára jutásért.
A pécsi vívók hoztak már jobb ereményeket is az OB-ról, hiszen ezúttal csak Peterdi András került be a legjobb 32 közé. A férfi mezőny 113 indulóval startolt – 
Berta Dániel 6 győzelemmel, Peterdi András 5/1 (győzelem/vereség), Hoffbauer Márk 3/3, Plazzeriano Gábor 4/2 aránnyal került táblára, ahová Rab Attila egy győzelemmel nem került fel.

Táblaeredmények:
A 64-be jutásért esett ki Hoffbauer Márk, így a 74. helyen zárt.
A 64-es táblán kapott ki Plazzeriano Gábor, így a 42. helyen végzett.
Szintén a 32-be jutásért szenvedett vereséget Berta Dániel, aki tőle szokatlan módon elvesztette az irányítást a mérkőzés felett, és a 33. helyen végezve befejezte az egyéni versenyt.
Peterdi András  a 64-es táblán legyőzte ellenfelét, így pástra állhatott a szombati 32-es táblán is, ahonnan a VASAS SC versenyzője, Fenyvesi Csaba legyőzésével került a 16-os táblára. A legjobb nyolc közé jutásban az SZ-L BAU BALATON vívója akadályozta meg – Siklósi Gergely 15/4 arányban győzte le Andrást, aki így is a Magyar Bajnokság előkelő, 10. helyén végzett.
A férfi csapatban az egyéni versenyszámból pontokat hozó Berta–Peterdi–Plazzeriano hármasát az egyéniben nem indult, ám a csapatversenyben remekül teljesíteni képes Tóth Gergely erősíti.

A nők versenyében 82 induló állt pástra. A csoportfordulót Provender Roxána 5/1, Öhlmüller Sarolta 4/2 nyereségaránnyal végezte. Teli 64-es táblán kezdték meg a 32-be jutásért folytatott küzdemeket a nők, akik közül mieink nem jártak sikerrel: Provender Roxána a 36., Öhlmüller Sarolta a 38. helyen végzett. A női csapatot Pókáné Bea és Hajdu Réka erősíti a vasárnapi csapatversenyen.