Hírek

Veterán VB és VII. Veresegyház Kupa

Veterán Vívó Világbajnokság, Limoges
A PTE-PEAC rangidős párbajtőrözője idén már a 70+ korcsoportban versenyez: Benedek Dezső is elindult a franciországi Limoges-ben tartott Veterán Vívó Világbajnokság küzdelmeiben. Benedek a 49 fős mezőny csoportfordulóját 2 győzelem 4 vereséggel zárta, így a rangsor 39. helyéről került a 64-es táblára, ahol olasz ellenfele, Beonio jobbnak bizonyult nála. A 10/7 arányú vereséggel Benedek a 41. helyen zárta a versenyt.
A versenyen két világbajnoki aranyat is szerzett a magyar delegáció: Hoffman Ibolya az 50+, valamint Pap Jenő a 60+ korcsoportban küzdötte magát világbajnok pozícióba.

VII. Veresegyház Kupa, Felnőtt B Kategóriás párbajtőrverseny, Veresegyház
A hazai párbajtőrversenyzők másodvonalának hagyományos idénynyitó versenyén a PTE-PEAC két versenyzője vett részt szombaton.
A női versenyszám 36 fős mezőnyében Pókáné Bea a két csoportfordulóban 7 győzelem 1 veresény aránnyal zárt, így a rangsor 3. helyéről kezdte a vívást a táblán, ahol egy 15/13 arányú győzelem után a 16-os táblán ellenfele legyőzte őt, így nem jutott be a negyeddőntőbe. A 9. helyezés mellé azért került egy aranyérem, hiszen a 40+ korcsoport veterán versenyén Bea nem talált legyőzőre, így a dobogó legfelső fokára állhatott.

Pókáné Bea első lett a 40+ korcsoport versenyében | Fotó: pecsivivas.hu


A férfiak 53 fős mezőnyében indult Plazzeriano Gábor, aki a csoportfordulót 6 győzelem 4 vereség arányban fejezte be. A táblán legyőzte két ellenfelét is 15/2, majd 15/4 arányban, de a negyeddöntőbe jutás során a BVSC-s Boncz jobbnak bizonyult nála, és 15/11-re nyert. Plazzeriano így a 16. helyezést érte el.