Hírek

Pécs Város Sportdíját vehette át Danka Sándor szakedzőnk

Az Abay Nemes Oszkár-díj Pécs M.J.V. sportszakmai kitüntető díja, amelyet a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. éves sportrendezvényén adnak át évente annak a helyi sportszekmbereknek, akit éves munkája, teljesítménye alapján erre felterjesztenek, és a város vezetése erre érdemesnek talál.

Nagy örömünkre szolgál bejelenteni, hogy 2015-ben ez a díjat legtehetségesebb tanítványai – Berta Dániel, Peterdi András, Tóth Gergely – által eddig elért eredményei alapján Danka Sándor, a PTE-PEAC vívó szakedzője kapta.

Az önkormányzat, illetve a PSN Zrt. képviselői adták át a díjat Sanyi bácsinak | Fotó: Plazzeriano G.

Ebből az apropóból röviden bemutatjuk vívószakosztályunk szakedzőjét.

Danka Sándor 1956-ban született Pécsett, a Testnevelési Főiskolán vívóedzői képesítést szerzett 1979-ben, s Pécsett kezdett edzősködni. Az 1980-as években specializált vívóedző képzéseken vett részt a franciaországi Párizsban, Dinard-ban, Fontainebleau-ban. A FIE vívóedző továbbképzésén 2006-ban vett részt Moszkvában. Számos országban gyűjtött tapasztalatot, hívták edzősködni 1992–2009 között: Kuwait, Tunézia, Japán, Kína, Írország vívóival dolgozott, 2009-ben pedig a FIE pánamerikai vívóedző-továbbképzésének egyik mestere volt.

A gyönyörű Abay-díj természetesen Zsolnay – nagyon pécsi, mint a pécsivívás, amelynek hajtómotorja Danka Sándor | Fotó: Plazzeriano G.

A pécsi, hazai színeket képviselve kiemelkedő tanítványait kadét és junior világversenyeken vezette fényes eredményekhez. Reméljük, Danka Sándor neve és munkája továbbra is az egyik garancia arra, hogy megfelelő tanítványokkal ez a siker még sokáig emeli a pécsivívást hazai és nemzetközi szinten is a legjobbak közé.

Szívből gratulálunk a díjhoz mesterünknek!

A PTE-PEAC Vívószakosztályának közössége