Hírek

Nyáron sincs megállás a PTE-PEAC vívóinak

Izgalmas június-július vár a PTE-PEAC Vívószakosztályának három válogatott párbajtőrözőjére, Tóth Gergelyre, Berta Dánielre és Peterdi Andrásra.

Tóth Gergely három héten át segíti a moszkvai Felnőtt Világbajnokságra készülő válogatott felkészülését, mely nagy lehetőség a 17 éves versenyzőnek. A Tatán eltöltendő időszak minden bizonnyal komoly szakmai tapasztalatok megszerzésével jár majd Gergely számára, akinek nem lehet más célja a szeptemberben induló új idényben, mint a lehető legjobban szerepelni a junior versenyeken.

A felnőtt válogatottban két pécsi szerepel: Berta Dániel és Peterdi András, akik mindketten sűrű időszak előtt állnak.

Berta Dani nyári programja kapcsán a Bakui Európai Játékok színhelyéről, Azerbajdzsán fővárosából nyilatkozott:
A bakui reptér is már a Bakui Játékokra volt hangolva, az akkreditáció is ott történt. Este érkeztünk a faluba, ahol tájékoztatót tartottak a magyar csapatnak. A helyszínen nagyon szép minden, az emberek kedvesek, segítőkészek, a csapat hangulata kiváló, a hőmérséklet meleg. A rendezvény gyenge pontja az étkezes. Menzához hasonló, és az ízek sajnos nem olyan jók.

Berta Dani a hazai delegációval

Az egyéni verseny 24-én, szerdán kezdődik, amikor a csoportmérkőzéssel kezdünk, aztán a 32-es táblával folytatódik a küzdelem.

Berta Dániel

Bízom magamban, abban hogy jól fogok vívni, sokat készültem erre a versenyre mesteremmel, Danka Sándorral. Az elmúlt versenyeken is jól ment a vívás, úgy érzem, tudom teljesíteni a céljaimat. Miután 28-én este hazaérkezünk Bakuból, másnap délután indulunk Dél-Koreába az Universiadéra.

Az Universiadén Daninak közeli “támogatója” is lesz, hiszen klub- és egyetemi társa, Peterdi András is utazik a magyar csapat tagjaként. András a következőket mesélte nyári programjairól, esélyeiről:

Péntek reggel megkezdtük az utolsó felkészülési szakaszt az idei felnőtt Világbajnokságra a Tatai Olimpiai Edzőtáborban. Jó az időzítés, mivel ez remek alkalom, hogy formába lendüljek az Universiadéra. Így nemcsak a csapatnak segítek a felkészülésben, hanem magamat is jobban motíválom.
Dél-Koreában az egyetemi hallgatók világversenyén június 29. – július 14-ig veszünk részt.
Nagyon örülök, hogy a négy tagú magyar párbajtőrcsapatban Berta Danival ketten is szereplünk Pécsről. Bízom benne, hogy jó eredményekkel öregbíthetjük – és így viszonozhatjuk az eddigi támogatást –egyetemünk a PTE, klubbunk a PTE-PEAC, valamint hazánk hírnevét.
Mindenképpen kimagasló köszönetet szeretnék mondani Matyi Dezső úrnak és az Alexandra Könyvesház Kft.-nek a szponzorálásomért – nélküle biztosan nem lennének meg lehetőségeim, amelyek a sikerhez elengedhetetlenek. Az Universiade után rövid pihenés következik, de augusztus elejétől edzőtáborok várnak rám, folytatom a munkát.

Danka Sándor két sikeres tanítványa nyáron is keményen dolgozik – balra Dani, jobbra András

Danka Sándor vezetőedző tanítványaira tehát minden tekintetben izgalmas szezonzárás vár, amely szinte azonnal folytatódik az augusztus végi szezonfelkészítő edzésekkel – ekkor kezdi meg a teljes szakosztály is a felkészülést az új szezonra.