Hírek

Benedek az egyik legjobb hazai férfieredményt hozta az EB-ről

13. Egyéni Veterán Vívó Európa Bajnokság, Poreč

Benedek Dezső pécsi vívó negyeddöntőbe került az Európa Bajnokságon, és kiváló szerepléssel a hatodik helyen végzett korcsoportja versenyében.

A negyven éven felüli vívók Európa Bajnoksága zajlott május 14–17-ig a horvátországi Istria egyik nyugati ékkövén. Poreč város kellemes környezettel, remek sport-infrastruktúrával szolgálta ki az EB négy napon át tartó megmérettetését. A PTE-PEAC színeit két vívó képviselte az összesen 1091 európai versenyzőt megmozgató eseményen, amely során három fegyvernemben, négy korcsoportban, férfi és női nemben, tehát összesen 24 versenyszámban álltak pástra a vívók.

Póka Adriánné Bea a 40–49 éves női tőrözők versenyében 34 induló között a 21. helyen végzett; a női párbajtőr versenyszámban 84 induló között 47. helyezésével a középmezőnyig jutott, mivel a táblán összekerültek a magyar versenyzők, és egymást ejtették ki.

Benedek Dezső a 70+ -os párbajtőrözők 50 fős mezőnyében indult. A csoportfordulót három győzelem, egy vereség aránnyal zárta, így a rangsor 15. helyéről egyből a 32 között kezdhette a táblát. A 16-ba jutásért a francia Chouviat győzte le; türelmes vívással, hátrányból fordítva nyert a szintén francia Aussedat ellen – mindkettőt 10/7-re. Az elődöntőben a dán Munster akadályozta meg Benedek éremszerzését, aki így a hatodik helyen fejezte be a versenyt.

Benedek(jobbról) türelmes vívással diadalmaskodott a francia Aussedat ellen

A közel 90 fős magyar delegáció legjobb eredményei egy ezüst, és négy bronzérem. Benedek Dezső rangidős párbajtőrözőnk 6. helyezése Szentkirályi István tőröző bronzérme után a második legjobb hazai férfieredmény, amely teljesítményhez szívből gratulálunk! Részletes adatok, eredmények a versenyről itt.