Hírek

Párbajtőr Diákolimpia | V. Érd Kupa

Párbajtőr Diákolimpia, Szolnok
A kombat fegyvernem utánpótlás korú vívói iskoláikat képviselve mérték össze tudásukat a Párbajtőr Diákolimpián Szolnokon a hétvége során. A PTE-PEAC Vívószakosztálya a IV. korcsoportban, az újonc/serdülő korúak versenyében képviseltette magát – ezüst- és bronzéremmel hazatérve.

Kurucz Balázs a dobogó második fokán

A fiúk mezőnyében Kurucz Balázs ezüstérmet szerzett a Jókai Mór Általános Iskola tanulójaként; a leányok között pedig a Pécsi Janus Pannonius Gimnázium nebulója, Tombory Liza bronzérmes helyezést ért el.

Tombory Liza a dobogó harmadik helyéről(jobbról) örül

Csapatot csak a fiúk tudtak kiállítani, a Jókai Mór Általános Iskola a nyolcadik helyezést érte el az iskolák közötti csapatküzdelmekben Kurucz Balázs, Baranyai Áron, Deák Szilárd és Merkl Levente jóvoltából.

V. Érd Kupa, Érd
Összfegyvernemes B-kategóriás vívóversenyt rendeztek Érden a hétvégén. A hagyományos tavaszi kupa ötödik alkalommal kínált versenyzés lehetőséget, amellyel a PTE-PEAC Vívószakosztályának két vívója élt – néhány érmet elhozva a versenyről.
A női párbajtőr versenyszámban Pókáné Bea a 12. helyen végzett 29 induló között; a tőrözők versenyében a 11 fős mezőnyben pedig bronzérmet szerzett. A férfi párbajtőrözők versenyében Plazzeriano Gábor ezúttal nem került a legjobb nyolc közé, a 49 fős mezőnyben a 20. helyezért érte el.
A  vasárnapi csapatversenyen azonban Plazzeriano az MTK csapatát erősítve Urbán Zsolttal és Csiszér Ferenccel bronzérmet szerzett hat csapat között.

Urbán, Csiszér, Plazzeriano

A női csapatversenyben kivételes módon több csapat indult, mint a férfiak versenyében, így a már jól összeszokott vegyes csapat a pécsi Pókáné Beával ezüstérmet szerzett a kilenc induló csapat küzdelmében.

A BVSC-s Juhász Vera, Gyurkány Judit és Szini Andrea hármas örömmel veszi a pécsi-szál (jobbról) rásegítését.