Hírek

Világkupa, Udine | Vidékbajnokság, Szolnok

A junior korcsoport vívóinak rendeztek a hétvégén Világkupát Udinében, ahol a női és férfi párbajtőrözők csapatversenyben is összemérték tudásukat. Az egyéni versenyszámban a PTE-PEAC színeit Tóth Gergely képviselte, aki a 147 induló között végül a 15. helyezést szerezte meg. Gege a csoportfordulót négy győzelem két vereség arányban fejezte be. A 32-be jutásért honfitársát Dudást Balázst, a 16-ba jutásért finn ellenfelét verte magabiztosan. Párbajtőrözőnk sajnos nem jutott a legjobb nyolc közé, mivel a verseny későbbi ezüstérmesével, az olasz Vismara-val került össze, akitől vereséget szenvedett.

A csapatversenyben 15 nemzet csapata lépett pástra. A magyar delegáció Dudás Balázs, Cho Tauen Sándor, Esztergályos Patrik, Siklósi Gergely, Tóth Gergely a hetedik helyen végzett.

A csapatból Tóth – Cho Taeun – Siklósi – Esztergályos | fotó: A. Bizzi, Federazione Italiana Scherma

A nyolcba jutásért legyőzték az Egyesült Államok csapatát 45/36-ra, majd a negyeddöntőért Ukrajna, az ötödik helyért Spanyolország ellen szenvedtek két-két tussal vereséget a mieink. A hetedik helyért egy szép győzelmet könyvelhettek el Oroszország ellen 45/39 arányban.
A magyar junior lányok magabiztosan nyerték a versenyt, és 11 nemzet csapata között szereztek aranyérmet!

Eközben Utánpótlás Vidékbajnokság zajlott Szolnokon, több pécsi versenyzővel. A serdülő fiúk versenyében 24 induló között Kurucz Balázs a nyolcadik helyen végzett. A csapatversenyen a Kurucz Balázs, Meszéna Péter és Lukáts Vajk alkotta csapat a 4. helyet szerezte meg hét csapat között.
A serdülő leányok versenyében Tombory Liza 17. lett a 31 fős mezőnyben, míg az újoncok versenyében a 7. helyen végzett 29 induló között. Az újonc fiúk versenyében a legjobb pécsi eredmény Lukáts Vajk nevéhez fűzödik, aki a 26 fős mezőnyben a 14. helyezést érte el. A gyermek korcsoport fiúversenyében 34 induló között Meszéna Péter a 18., Farkas Domos a 19. helyen végzett, Barlai Vince pedig a 23. lett.