Hírek

Népes válogatóval indult az idény

Dupla válogatóval kezdte meg az idényt a párbajtőrözők felnőtt korosztálya a hétvégén. Az Iron Trade Kupa első napján 32-es vigaszágas rendszerben, míg a második napon direkt kieséssel csaptak össze az ellenfelek a legjobb pontokért. A jelenlegi legjobb hazai vívók mellett több külföldi versenyző is részt vett a népes rangadókon.
Első nap a férfiak versenyében 88 induló között a pécsi helyezések: 9. Peterdi András, 20. Tóth Gergely, 34. Berta Dániel, 51. Peterdi Bence.
Peterdi András verte a Boczkó Gábort búcsúztató ukrán Taranenko-t, ám kikapott Rédli andrástól. Tóth Gergely verte Szényi Pétert, ám kikapott Cho Tauen Sándortól, és vigaszágon végül Taranenko búcsúztatta. Berta és az ifjabb Peterdi is a 64 között kaptak ki ellenfeleiktől.
A nők versenye 63 indulóval zajlott, 27. Öhlmüller Sarolta,  40. Hajdu Réka, 58. Provender Roxána.
Öhlmüller a 64-es táblán verte Ladányit, majd a 16-ba jutásért kikapott Kolczonay Annától, és vigaszágon sem jutott tovább. Hajdunál ellenfele, Mészáros a 64-es táblán bizonyult jobbnak.

Vasárnap a férfiak mezőnyében 84-en álltak pástra. A PTE-PEAC legénysége közül a legjobb eredményt Berta Dániel szerezte meg a 10. helyezéssel. További eredmények: 27. Peterdi András, 33. Tóth Gergely, 35. Hoffbauer Márk, 54. Peterdi Bence, 63. Miklós Kristóf. Az ukrán Taranenko ezen a napon sem volt kegyes a pécsiekkel, Berta Danit a nyolcba jutásért búcsúztatta(15/14). Peterdi András az ifjúsági olimpiai bajnok Esztergályos Patriktól kapott ki, Gege pedig nem bírt Csák Dániellel. Hoffbauer Márk remek eredményt hozott a csoportkörben, a táblán azonban a debreceni Makray Bencétől kikapott; Peterdi Bencét Somfai Péter búcsúztatta a 64-es táblán.
A női párbajtőrözők 57 fős mezőnyében junior hármasunk nem került táblára.