Hírek

Előválogató versenyek, Derecske

Kadét és junior előválogató párbajtőrversenyeket rendezett a DHSE-PMD a hétvége során kedvelt kisvárosi versenyhelyszínükön, a derecskei sportcsarnokban.
A junior férfi előválogatón 67 induló között a PTE-PEAC indulóiból Peterdi Bence a 41. helyen végzett. Tóth Gergely nem jutott a legjobb nyolc közé: a csoportfordulóból egy verseség / négy győzelem aránnyal került 12-ként a táblára, ahol két győzelmét követően a nyolcba jutásért vereséget szevedett 15/10 arányban.
A junior női mezőnyben 55 vívó állt pástra. A pécsiek közül kiemelkedő vívással Provender Roxána a 8. helyezést érte el, Hajdu Réka a 10., Öhlmüller Sarolta a 22. helyen végzett.
Provender a csoportkörben csak két győzelmet s négy vereséget produkált (melyek mindegyike egy találat híján győzelem), ám a táblán megtáltosodott, s sorra verte ellenfeleit. A négybe jutásért a világbajnoki ezüstérmes Bohus Réka állította meg.
Hajdu Réka négy győzelem / egy vereség arányban teljesítette a csoportfordulót, így a rangsor nyolcadikaként kezde meg a tábla küzdelmeit, ám ő a legjobb nyolcba kerülésért 15/6 arányban vereséget szenvedett.