Hírek

Leány sikerek a hétvégéről

Gödöllő, kard
Kardos Kata a Gödöllőn megrendezett Gerevich–Kovács–Kárpáti Reménység Körversenyen bejutott a negyeddöntőbe, ahol az ötödik helyet szerezte meg.

Budapest, párbajtőr
Az Olimpici Párbajtőr Grand Prix fővárosi fordulója, a Webulo Kupa nagy érdeklődést övezve zajlott a hétvégén, mivel a nyolc versenyszámban közel hatszáz induló állt pástra.
Tombori Liza az elmúlt évek legjobb utánpótlás eredményét elérve 82 indulóból másodikként végzett a gyermek leány párbajtőr viadalon. A két fordulóban összesen kilenc győzelemmel és három vereséggel biztosította helyét a táblán, ahol román és hazai ellenfelet legyőzve jutotta negyeddöntőbe. Itt az igen erős, román Enache-vel szemben aratott szép győzelmet Liza, azonban a döntőben jobbnak bizonyult szintén román ellenfele.

Liza Szász Emesétől vehette át a díjakat

A serdülő fiúk 72 fős mezőnyében Szekszárdi Balázs a 17., Hergert Benjámin a 23., Than Ádám a 38. helyezést ért el, a leányok versenyében Rohr Emma a 45. helyen végzett.

Vancouver, párbajtőr
Öt magyar került a 64 közé, kettő a 32-be(Boczkó Gábor és Somfai Péter), de a nyolcaddöntőbe már egy sem jutott a vancouveri férfi párbajtőr Grand Prix-n, köztük a PTE-PEAC versenyzője, Peterdi András.
A Victor Gantsevich GP selejtezője hazai szempontból még százszázalékosra sikerült, ötből öten folytathatták 64 között. Ott azonban Rédli András hirtelen halálban (döntetlen esetén egyperces ráadásban), Peterdi András egy izgalmas csatában, Szényi Péter pedig viszonylag simán maradt alul ellenfelével szemben.
Andrásunk az olasz Santarelli-vel szemben vesztett 15/13 arányban, így a 44. helyen végzett a 106 indulót felvonultató megmérettetésen. Részletes eredmények a GP weboldalán.