Hírek

Diákolimpia és INTER Cup

Az utánpótlás korosztályoknak rendezték a Diákolimpia párbajtőrvívás versenyszámait a hétvégén Szolnokon. Az egyéni versenyszámokban Tombory Liza bejutott a legjobb 16 közé a III. korcsoportosok (2001–2002-es születésűek) 50 fős mezőnyében.
A III. korcsoportosok csapatversenyére “elsőversenyes” csapatot állított két iskola is:
A Szent Mór Általános Iskola fiúcsapata – Meszéna Péter, Röhmer András, Lukáts Vajk – hatodik lett ; míg a Pécsi Református Kollégium Gimnáziuma és Általános Iskolája intézmény fiúcsapata – Benkő Kaba, Visegrádi Richárd, Barlai Vince – a kilencedik helyezést érte el.

A Zágrábban rendezett INTER Cup 2014 párbajtőrversenyen képviselték a hazai, illetve pécsi színeket Póka Adriánné Bea és Plazzeriano Gábor  a hétvége során. A horvátok hivatalos egyéni ranglistaversenyén ugyan mindketten kiestek a 16-ba jutás során, a másnapi csapatversenyben honfitársaikkal, fővárosi egyesületek vívóival alkotott csapatokban nyertek mindketten bronzérmet a magyar csapatok tagjaként. A hat-hat csapatot felvonultató küzdelmekben minden csapat megmérkőzött egymással.
A magyar női csapat minden veresége egyetlen találaton múlt. A csapat tagjai balról jobbra: Pókáné Bea, Juhász Vera, Szini Andrea, Gyiurkány Judit.

Könnyen lehetett volna arany is

A férfi csapat a legkeményebb ellenféllel hangolódott a versenyre, a később aranyérmes románok nem a legjobb kezdés volt. Másik vereségüket meglepetésszerűen az egyik horvát csapattól kapták, végül utolsó találkozójukban sikeresen legyőzték az erős, addig szintén csak a románok által vert Szlovénia csapatát.

Megdolgoztak a bronzért

A csapat tagjai balról: Veress Dániel, Boncz László, Plazzeriano Gábor