Hírek

Junior versenyeredmények, Budapest

A Junior Párbajtőr Országos Bajnokság egyéni és csapat versenyszámaiban vettek részt eredménnyel a PTE-PEAC-PSN Zrt. vívói hétvégén a fővárosi Gerevich Aladár Sportcsarnokban.
A férfiak versenyében 79 induló között Berta Dániel, Peterdi Bence és Győrffy Kristóf is 3V/2D, Tóth Gergely pedig 4V/1D egyenleggel fejezte be a csoportfordulót. Gege simán jutott a nyolcba, Míg Bence és Dani megdolgozott a negyeddöntőért: egy tussal kerekedtek felül ellenfelükön; Kristóf kikapott a 16-ba jutás során. Az elődöntőért Bertára nagy riválisa Cho Taeun, Tóthra Buta Levente vert öt tust, s nyertek a pécsiek ellen 15/10 arányban. Tóth ellenfele Peterdi Bencét sem kímélte a döntőbe jutás során, s nyert 15/11 arányban, így Bence bronzérmet szerzett. Tóth Gergely a 6; Berta Dániel a 7. helyen végzett. További eredmények: Győrffy Kristóf 25; Molnár Levente 42; Kajli Ákos 57.

A legjobb nyolc közé jutott Tóth, Berta és Peterdi is ˜– edzőjük, Danka Sándor büszke

A nők 74-en álltak pástra, a pécsiek közül Provender Roxána kezdett szépen a csoportfordulóban 4V/2D arányban, míg Hajdu Réka hatos csoportban teljesített 3V/1D arányban. Szerencsétlen módon a 32-be jutásért Öhlmüller Saroltát a táblán klubtársa, Réka ejtette ki, Roxit pedig egy öttusázó búcsúztatta. Réka a nyolcbajutás során esett ki, s a 12. helyet szerezte meg. Provender a 38; Öhlmüller az 54. helyen végzett.

A csapatverseny során a pécsi junior férfi válogatott csapaton (Berta Dániel, Győrffy Kristóf, Peterdi Bence, Tóth Gergely) kifogott a VASAS SC2, így az ötödik helyen végeztek, míg a kettes számú férfi csapat (Kajli Ákos, Molnár Levente, Szekszárdi Balázs) a kilencedik lett. A nők csapatversenyében a Provender Roxána, Hajdu Réka és Öhlmüller Sarolta és Tombory Liza alkotta csapat ügyesen a nyolcba jutott, ahol a VASAS SC 45/31-re nyert, és sajnos a helyosztók során sem járt sikerrel a csapat, így a nyolcadik helyen fejezte be a csapatversenyt.