Hírek

Dupla ezüst a szolnoki Vidék Bajnokságról

Az utóbbi években kezd visszatérni a Vidék Bajnokság nívója. A fővárosi klubokat kizáró, de az ország összes többi szakosztályát megmozgató verseny ugyan pontokat nem ad, de hangulata még az utánpótlás korosztály komoly versenyzői közül is sokat a szolnoki pástokra csábít.
A PTE-PEAC PSN ZRt. férfi párbajtőrözői is eredményekért utaztak. Izgalmas csörtékben magabiztosan jutott a döntőig a Szombathelyről Pécsre igazolt Győrffy Kristóf, akin végül egykori klubtársa kerekedett felül, így Kristóf ezüstérmet szerzett. Peterdi András 5; Hesz Krisztián 10; Plazzeriano Gábor a 24. helyet szerezte meg a 70 fős mezőnyben. A rangidős Rab Attila első asszójában lesérült, így visszalépett. A csapatversenyen így Rab tapasztalatát mellőzve állt fel a pécsiek brigádja: a tábla első helyéről, már az első nyolc között kezdték meg a 12 csapatot felvonultató versenyt. Könnyedén verték a Szolnok1 (45/28) és az SZTE-VK (45/33) csapatát, ám az aranyat a jó formában lévő OMS-TATA csapata szerezte meg (45/27).

Az ezüstérmes férfi párbajtőrcsapat: Győrffy, Hesz, Peterdi, Plazzeriano

A nők versenyében erős mezőny jött össze, Rab Eszter és Antonovics Dóra a 16-ba jutás során estek ki.
Két férfi negyeddöntőssel és a férfi csapat ezüsttel a PTE-PEAC PSN ZRt. vívói ismét láthatóvá teszik a szakosztályt a vidéki vívás térképén.