Hírek

Tóth Gergely bronzérmes az Angyalföld Kupán!

Tóth Gergely bravúros vívással lett bronzérmes a kadét korosztály egyik legnagyobb, 224 indulót felvonultató évközi viadalán, a budapesti Angyalföld Európa Kupán.
A PTE-PEAC vívója a csoportban öt győzelemmel és egy verességgel végzett. A táblán két magyar ellenfelet győzött le a 32-be jutásért.
A 32-es táblán orosz ellenfelének legyőzése után vereséget szenvedett a táblán első helyen rangsorolt Bielec-től. A verseny lebonyolításának köszönhetően Gergely a vigaszágon folytathatta a versenyt, melyben magyar, belga és ír ellenfelet legyőzve került a legjobb nyolc közé. Itt német ellenfelét győzte le 15/12-re, ám a döntőbejutásért Siklósi Gergely állította meg, aki végül a döntő aszóját is megnyerve végzett az első helyen.
Tóth Gergely ezzel a kiváló eredménnyel megerősítette helyét a kadet EB-re és VB-re kvalifikáló hazai ranglistán, míg az európai rangsorban a második helyre jött fel.

A hétvégén a pécsi kard is visszatér az európai porondra, ugyanis a serdülő korosztályban jeleskedő Kardos Kata kivívta a lehetőségét a vasárnapi gödöllői kadet Európa Kupán történő indulásra.