Hírek

Micsoda hétvége!

A PTE-PEAC Vívószakosztályának utánpótlás korosztályú versenyzői többfelé is kivették részüket az idény versenyeinek sűrűjében az október 25-27-i hétvégén.
Kard – Budapest
A kardozók Kadét Válogatóján Budapesten Kardos Kata a 13. helyen végzett. Kata a csoportküzdelmek során három győzelemmel került táblára. A 16 közé jutásért 15-14-re, kiélezett csatában győzte le BVSC-s ellenfelét, azonban azt követően a hazánkban edző szingapúri válogatott egy tagjától vereséget szenvedett.
Párbajtőr  Klagenfurt
A klagenfurti Kadét Európa Kupán két igen szép egyéni eredményt produkáltak a pécsiek:
Tóth Gergely –  Csapat Európa Bajnok vívónk – a 12. helyen végzett. Gege a selejtezőket követően a 24. helyről kezdte a táblát, ahol svájci, majd magyar ellenfelét is gond nélkül győzte le, a nyolcba jutásért azonban 15-9-es verséget szenvedett a svájci Metrailler-től.
 A lányok versenyében Provender Roxána a 24. helyezést érte el, mellyel a legjobb magyar lett a versenyben. A viadal során végig remekül és nyugodtan vívott, és jutott a legjobb 32 közé (15-4-es győzelmet is aratva!), ahol csak a heidenheimi német válogatott ellenfele tudta útját állni.
A fiú csapatversenyben a hazai csapat: Esztergályos Patrik, Bakos Bálint, Siklós Gergely és Tóth Gergely rutinosan ráhajtott az Európa Kupára. A csapat az ukránokat, az amerikaiak második, majd első számú csapatát is legyőzve jutott a döntőbe, ahol 45-38 arányban a román csapat ellen is győzelmet arattak.
Párbajtőr – Debrecen/Derecske
 Az Olimpici Grand Prix versenysorozat idénynyitó állomásán, a Debrecen melletti Derecskén mérették meg magukat a legifjabb korcsoportok.
 A gyermekek között a fiúk versenyében Merkl Levente a két csoportkör után a táblára került, ahol a 22. helyről  került be a 16-ba. A nyolcbajutásért szoros, 10-9-es verséget szenvedett VASAS SC-s ellenfelétől, így a 16. helyen fejezte be a versenyt.
A leányoknál Tombory Liza a két csoportkör után a 6. helyen került fel a táblára, ahonnan magabiztosan jutott a nyolc közé, de az elődöntőben Szatmárnémetiből érkező ellenfele legyőzte őt. A Liza által elért hatodik hely szép, reménykeltő eredmény az idény nyitásaként.
Liza átveszi jól megérdemelt medálját a szervező DHSE-PMD ügyvezetőjétől
Az újonc fiúk versenyében 70 induló között Kurucz Balázs a 17; Merkl Levente a 37. helyen végzett.
Tombory Liza kipróbálta magát a tapasztaltabb vívók között is, és az újonc leányok között 58 indulóból a 35. helyet szerezte meg.
Gratulálunk!