Hírek

Új elnökséggel működik az MVSZ

Idézzük a Magyar Vívó Szövetség híréből:
Csampa Zsoltot választotta meg a Magyar Vívó Szövetség rendkívüli közgyűlése a szövetség elnökévé szombaton. Mandátuma a 2017 első felében esedékes közgyűlésig szól. A fideszes országgyűlési képviselőnek, aki az elmúlt időszakban az MVSZ-ben társadalmi kapcsolatokért felelős alelnökként tevékenykedett, Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő, az MTK elnöke, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke személyében egy ellenfele volt a rendkívüli közgyűlésen.
A szavazásra jogosult 89 főből 77 voksolt szombaton(06.30) a Magyar Sport Házában, közülük 56 támogatta Csampa Zsoltot és 21 Deutsch Tamást. Társelnököt ezúttal nem választottak, mert az egyetlen jelölt, Kulcsár Krisztián világbajnok, olimpiai ezüstérmes párbajtőröző az elnökválasztás után visszalépett. A társadalmi kapcsolatokért felelős alelnök Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok, vb-aranyérmes párbajtőröző lett, aki távollétében is 75 szavazatot kapott. Szakmai alelnöknek Szlovenszky Lajost választották meg a küldöttek, aki szintén nem volt ott a közgyűlésen; 67-en voksoltak rá.
A gazdasági alelnöki posztra két jelölt volt: Márton Péter és Perczel Antal. Márton levélben jelezte, hogy ha nem Deutsch Tamás lesz az elnök és Kulcsár Krisztián a társelnök, akkor visszalép, egyúttal pedig lemond az elnöki posztról, amelyet a jövő évi, budapesti világbajnokság szervezőbizottságában tölt be. Mivel Csampa Zsolt lett a szövetségi elnök, az egyedül maradt Perczel Antalt választották gazdasági alelnöknek 61 szavazattal.
A budapesti klubok képviseletében Varga Zsolt, a vidéki egyesületekében pedig Galli Zsolt került be az elnökségbe, melynek tagja lett még: Dani Gyöngyi, Gémesi Csaba, Grósz Andor, Imre Géza, László Dezső, Lukáts István, Török Ottó, Nagyházi Zoltán és Mátyus Ádám. Az elnökségi tagok megválasztása előtt visszalépett a jelöltségtől Ferjancsik Domonkos, Borosné Eitner Kinga, dr. Fenyvesi Csaba és dr.Kulcsár Krisztián.

Örvendünk, hogy aktív pécsi tagja van az elnökségnek.