Hírek

vívás vízkereszt napján

“Vízkereszt, vagy vívni akartok ?!” elnevezéssel rendezték a pécsi “öregfiúk” az első ízben 2007-ben tartott vívógálát, mely végre idén is megvalósult. A II. Pécsi Vívó -és Öttusatalálkozó és Csapatverseny célja az volt, hogy ünnepi köntösbe öltöztessen egy egyszerű kis csapatversenyt. Továbbá, hogy egykoron Pécsett vívó, öttusázó sportolók – köztük többen még aktív sportolók – találkozhassanak, emlékezhessenek, és hogy láthassák, ifjabb generációk hozzájuk hasonló vehemenciával elkötelezettek a vívás, s annak szépsége, eleganciája iránt.

Tizenkilenc elegáns vívó - a csapatverseny résztvevői

A 19 induló hat legjobbja sapkából húzva “választott” csapatot, majd az öttusavívás alapján egy találatra megküzdve képviselték csapatukat, s kerültek fel egy nyolcas táblára. Egyenes kieséses rendszerben, 27 találatra küzdöttek meg a csapatok, melyek közül ezalkalommal a Páva Péter, Hervanek József, Plazzeriano Gábor alkotta hatodik csapat került ki győztesen. A versenyt svédasztalos baráti beszélgetés zárta, vízkereszt napján, a CRNL Gimnázium dísztermében.
A verseny részletes eredményei, Varga János köszöntő szavai és az eseményen készült fotókból álló album már elérhető honlapunkon.