Hírek

Felnőtt Vívó Magyar Bajnokság 2015 – csapatversenyek

Az EXIM KUPA Felnőtt Vívó Magyar Bajnokságon vasárnap zajlottak az egyesületek csapatai közötti küzdelmek.
A női párbajtőrben induló 13 csapat között a PTE-PEAC csapata a tábla 11. helyéről kezdte a küzdelmeket. A Hajdu Réka, Öhlmüller Sarolta, Pókáné Bea és Provender Roxána alkotta csapat a nyolcba jutásért kikapott az Sz-L Bau Balaton csapatától 45/34-re, a 9. helyért a DVE-től 45/38-ra, de a szépítés a táblahely megőrzése, tehát a 11. helyért vívott küzdelemben érkezett: a DHSE-PMD csapatát 45/40 arányan győzték le mieink.
A férfi csapatverseny izgalmasabban alakult, és ugyan tavalyi 6. helyén javított a PTE-PEAC felnőtt férfi csapata, a szerencsefaktor ezúttal in többször az ellenfélnek kedvezett, így elmaradt a 2013-as dobogós helyezés ismétlése, amikor is rendhagyó módon két nem fővárosi csapat, hanem a PTE-PEAC és az Sz-L Bau Balaton vívta a döntőt.
A nyolcba jutásért a TSC csapatának 45/27 arányú legyőzése után a mecseki betyárok ezúttal a négybe kerülésért folytattak kiélezett küzdelmet a magyar tenger vitézeivel: a nagyobb tét súlyát érezte mindkét csapat.

Férfi párbajtőrben 18 csapat kelt egymással küzdelemre

A három varázsbalkezes Danka Sándor tanítvány – Peterdi, Berta és Tóth – mindent elkövetett, hogy a Balaton kiválóságait betörjék, ám a vívóidő lejárt 36/35-nél. Akár egyetlen másodperc extrával is átrajzolták volna a táblát a PTE-PEAC vívói.

Az 5–8 táblán szép győzelmeket aratott a pécsi team

A hatodik helyezés jutott a csapatnak 2014-ben, ezúttal két remek győzelemmel biztosította a PTE-PEAC férfi párbajtőrcsapata az 5. helyet: a BVSC2 csapatán 45/35, az MTK1 csapatán 45/28 arányban kerekedtek felül.

Pirosban és feketében az edzők: Farkas György és Danka Sándor – fehérben a balkezes vívás nagyságai: Berta, Peterdi, Tóth; zöldben a tartalékos Plazzeriano.

A részletes versenydokumentáció megtekinthető az EXIM Felnőtt Vívó Magyar Bajnokság weboldalán. Az eseményen a PTE-PEAC Vívószakosztálya által készített fotóalbum elérhető a szakosztály Facebook-oldalán.