Hírek

Pécs–Pozsony–Szolnok

PEAC-bál – Pécs
Az 1923-ban alapított, s működését rá egy évre megkezdő Pécsi Egyetemi Atlétikai Club az eltelt 90 esztendő apropóján jubileumi vacsoraesttel ünnepelte szakosztályait, sportolóit péntek este, hagyományos éves bálján. A sportklub történetéből a résztvevők pontos áttekintést kaptak dr. Ács Pongrác ügyvezető elnök jóvoltából. Számos szakosztály eredményeit méltatták, melyben öröm és büszkeség, hogy vívószakosztályunk az áttekintés és az eredmények ismertetése, méltatása során is folyamatosan „beszédtéma” volt.
Eredményeinek elismeréséül díjat kapott két jeles párbajtőrözőnk, Berta Dániel junior világbajnok és Peterdi András olimpiai kerettag. Danka Sándor vezetőedző „a PTE-PEAC Vívószakosztályának örökös vívóedzője” címet vehette át az est során.

Büszke mester és tanítványai

 

Junior VK – Pozsony, SVK
Tóth Gergely a hétvége során a pozsonyi Junior Férfi Párbajtőr Világkupán vett részt, melyen a 30. helyet szerezte meg magának. A gigászi, 250 fős mezőnyben a korosztály legjobbjai küzdelembe szálltak a világ minden részéről, ezért is mutatott furcsán a tábla négy honfitárssal egy kupacban, hiszen Hamar Balázs, Bakos Bálint, Tóth Gergely és Sikósi Gergely neve egymás alatt azt jelentette, hogy még a negyeddöntő előtt összekerülnek. Miután Gege a spanyol Ibanezt verte a 32-be jutásért, Bakossal szemben maradt alul, akit viszont Siklósi ejtett ki, aki az elődöntőben vesztett az alsó ágról érkező Bányaival szemben. Gege előtt négy hazai riválisa végzett, Bányai Zsombor ezüst, Siklósi Gergely bronzérmet szerezve. Elsőéves juniorként eredménye elismerésre méltó – így tovább Gege!

Junior válogató – Szolnok
Junior Női Párbajtőr Válogatón jutott 32-be Öhlmüller Sarolta a hétvégén Szolnokon. Az 53 indulót felvonultató versenyben Sacit a 16 közé jutásért a versenyt megnyerő Kun Anna búcsúztatta, így a 28. helyen végzett.