Hírek

A PTE-PEAC Vívószakosztály elnyerte a „hónap műhelye” címet

Az Utánpótlás sport szerkesztősége(utanpotlassport.hu), a MOB és a Dechatlon közösen értékeli és jutalmazza az eredményes sportszakosztályokat 2013 januárja óta. Programjukban a PTE-PEAC Vívószakosztály Berta Dániel és Tóth Gergely bulgáriai utánpótlás VB-n nyújtott teljesítménye okán kapott jelölést arra, hogy áprilisban a hónap utánpótlás-nevelő műhelye cím viselésének, és a vele járó jutalmak elnyerésének egyik esélyese lehessen.
„A hónap műhelye” címet a PTE-PEAC Vívószakosztály elnyerte, hiszen Danka Sándor mesteredző tanítványai kiemelkedően szerepeltek a világbajnokságon. Berta Dániel világbajnok lett a junior magyar férfi párbajtőrcsapat tagjaként, egyéniben bronzérmet szerzett, valamint Tóth Gergely a kadét korcsoport egyéni versenyében szintén bronzérmes világbajnok lett. Érdemes megjegyezni azt is, hogy a VB megelőző Európa Bajnokságon Berta szintén aranyérmes volt a junior csapattal, Tóth pedig a kadét csapa tagjaként bronzérmes.

Az Utánpótlás sport értékelése alapján a győztes „A hónap műhelye”-díj mellé elnyerte a Decathlon 500.000 forintos sportszervásárlási utalványát. A végeredményt meghatározó összesített helyezési szám a közönségszavazáson elért helyezés (20 százalék) és a három kuratóriumi tag rangsora alapján (4×20 százalék, mivel a MOB voksai duplán számítanak) alakult ki. A közönségszavazás győztese – függetlenül a fődíjon elért helyezésétől – a Decathlon 100.000 forintos sportszervásárlási utalványát nyerte el. A PTE-PEAC Vívószakosztály a közönségszavazáson is hatalmas előnnyel, 295 szavazattal nyert, melyben nagy szerepe volt mind a pécsi, mind az országos vívóközösség összefogásának. Rajtuk kívül a szakosztály nagyon hálás minden támogatójának.
Együtt örülhetünk a sikernek, hiszen mind a cím, mind az elnyert jutalom a pécsi vívás sikereinek elismerése, valamint további sikereinek egyik jelentős záloga!