Hírek

Katar–Svájc–Ausztria–Horvátország

A nemzetközi vívóélet legkülönfélébb eseményeinek voltak részesei az elmúlt napokban a PTE-PEAC-PSN Zrt. vívói, hiszen  Doha, Basel, Mödling és Zagreb egy-egy sportcsarnoka nyújtott „világot jelentő pástokat” vívóinknak.
.
A magyar válogatott tagjaként Peterdi András is részt vett az év első férfi párbajtőr Grand Prix versenyén Dohában, január  16–17-én. Sőt, szereplése nemcsak a legjobb eredmény a férfi párbajtőrözők között, de Világkupa 10. helyezése a pécsivívás legsikeresebb felnőtt eredménye is egyben. A 153 indulót felvonultató GP selejtezőiben András vereség nélkül, hat győzelemmel került a 64-es táblára, ahol előbb svájci ellenfelét, majd az idei Európa bajnok német ellenfelét győzte le. A francia Robieri állta útját a legjobb nyolc közé jutásért. András jövő héten Olaszországban lép pástra Világkupa versenyen.
.
Berta Dániel Baselben szerepelt a szintén népes, 168 indulós Férfi Párbajtőr Junior Világkupa-versenyen szombaton. Dani veretlenül került a táblára, ahol svájci és olasz ellenfeleit győzte le, a legjobb nyolc közé azonban nem jutott, mert a 16-os táblán német ellenfele bizonyult jobbnak, Dani így a 10. helyen végzett. Dani jövő hétvégén a Junior Magyar Bajnokságon lép pástra csapattársaival, remélhetőleg az elmúlt években megszokott kiváló teljesítményt nyújtva.
.
A mödlingi Junior Világkupán Hajdu Réka lépett pástra vasárnap. A csoportküzdelmek során 3 győzelmet és 3 veresegét szerzett, majd a 64 közé jutásért 15/11 arányú vereséget szenvedett lengyel ellenfelétől, így a 76. helyen végzett.
.
A 29. Memorijal V. Mazuranic nemzetközi verseny párbajtőr versenyszámai zajlottak vasárnap Zágrábban. Póka Adriánné Bea a nők 33 fős mezőnyében a 16-ba jutás során honfitársával szemben bizonyult gyengébbnek, így a 22. helyen végzett. A férfiak 44 fős mezőnyében Plazzeriano Gábor
3 győzelem / 2 vereség egyenleggel került a 32-es teli táblára, ahol horvát ellenfelével szemben vesztette el mérkőzését, így a 18. helyen végzett.