Sportorvos

A sportorvosi vizsgálat során az edzéshez és versenyzéshez szükséges alkalmasságot vizsgálják. Ha a sportoló alkalmas, akkor sportegyesületi tagsági könyvébe a “versenyezhet” bejegyzés kerül, a vizsgálat – esetenként az érvényesség végének – időpontjával.
A sportorvosi vizsgálat érvényessége 18 éven alattiak esetében hat hónap, nagykorúak esetében tizenkét hónap.

A sportorvosi vizsgálat szakorvosi vizsgálat, amelyet körzeti orvos, vagy más egészségügyi dolgozó vizsgálata, szakvéleménye nem helyettesíthet: kizárólag az Országos Sportegészségügyi Intézet bélyegzőjét használni jogosult szakorvos végezhet ilyen vizsgálatot, és adhat igazolást. Minden vizsgálat alkalmával kötelező kitölteni a sportorvosi vizsgálati kérdőívet. Gyorsabban végeztek, ha azt jóelőre kitöltitek!
A sportoló saját felelőssége, hogy sportegyesületi tagsági könyvét magával vigye a vizsgálatra. Ha a könyv nincs a sportolónál, akkor a sportorvos ugyan kiállítja a vizsgálati eredményt külön papírra, ám annak a könyvbe való átvezetését utólag a sportoló köteles pótoltatni a sportorvossal.

A leggyorsabb vizsgálat:

Dr. Nagy Mátyás sportorvos
MÁV rendelő, I. em.
Pécs, Szabadság út
Rendelési idő: péntekenként 15.00–18.00

Időpontfoglalás nélkül is fogadja a sportolókat.
A vizsgálati díj jelenleg 3000 Ft.
Dr. Nagy Mátyás más időpontban is rendel Siklóson, bővebb információért érdemes felhívni:
+36 30 929 6093

A legkörülményesebb vizsgálat:
A Honvéd Kórházban működő sportorvosi szolgáltatás esetében több hetes várakozási időre lehet számítani.

Az Országos Sportegészségügyi Intézet oldalán működik a sportorvosi engedélyek érvényességét lekérdező rendszer, amelyben egy űrlap kitöltésével lehetősége nyílik arra, hogy az Országos Sportegészségügyi Hálózat on-line sportorvosi engedélyeket nyilvántartó rendszerében leellenőrizze bárki a sportoló adaitainak birtokában, hogy van-e érvényes sportorvosi igazolása.